Subota, 4. svibnja 2024.

DAN PLANETA ZEMLJE U Koprivnici počinje sadnja najveće šume hrane u Hrvatskoj

U povodu Dana planeta Zemlje, Koprivnica će dobiti najveću hranu šume u državi, a sadnja uz prateći program počinje u Kampusu u 10 sati.

Projekt se provodi u suradnji sa Svjetskom organizacijom zaštite prirode WWF Adria, Gradom Koprivnicom i Sveučilištem Sjever.

– Tijekom proslave posadit ćemo najveću šumu hrane u Hrvatskoj koja je poput čarobnog vrta u kojem različite biljke rastu zajedno, pomažući jedna drugoj u rastu, a pritom ne iziskuju puno održavanja. Sadnja će se održati uz podršku partnera i prijatelja ovog događaja, grupacije Intesa Sanpaolo, a nakon nje uslijedit će Gastro užitak koji osigurava Podravka grupa i Smutek – domaći kutek – javili su organizatori te pozvali zaintresirane stanovnike da im se slobodno pridruže.

– Posadite jednu od 150 voćki, kojima će društvo praviti 750 aromatičnih i drugih biljaka, a sve po principu permakulture i za tu priliku, odjenite se ležerno – navode u pozivu.

Nakon sadnje, uslijedit će Predstavljanje radova studenata Sveučilišta Sjever i proglašenje pobjednika Terrapije 2.0 “Glasaj za Zemlju!”.

zatvori