Petak, 3. svibnja 2024.

DAN GRADA Građane očekuje sadržajan i raznovrstan program – koncerti, predstave, izložbe, sportska i druga događanja

Križevci 772. Dan grada slave 24. travnja, no cijelog mjeseca u organizaciji Grada Križevaca, ustanova i udruga s područja grada pripremljen je sadržajan slavljenički program prepun koncerata, predstava, izložbi, radionica, sportskih i brojnih drugih događanja.

Održava se sajam cvijeća ‘Križevci u cvijeću’ na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu, a u tijeku je i 2. Okolišna olimpijada u organizaciji Komunalnog poduzeća u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. Subota je rezervirana i za promatranje Sunca teleskopima od 15 do 17 sati u organizaciji Astronomskog društva Perzeidi na Strossmayerovom trgu pored paviljona.

U nedjelju se održava XIX. Gastronomsko sportsko natjecanje u kuhanju fiša od 8 do 13 sati u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a ‘Sveti Marko Križevčanin dok će se građani u večernjim satima moći zabaviti uz kazališnu predstavu ‘Šetači pasa’ Kazališne družine Tragači. Predstava igra u Velikoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 20 sati.

Događanja ne staju ni tijekom tjedna

Događanja neće nedostajati ni u narednom tjednu jer se već u ponedjeljak održava predavanje ‘Koliko poznajem svoj grad’ u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković od 13 do 14 sati. U večernjim će satima doc. dr. sc. Tanja Baran predstaviti monografiju ‘Hrvatska vinska kultura’ u Velikoj dvorani Hrvatskog doma. Utorak je rezerviran za aktivnosti u Knjižnici pa će se u radnog vremena održati izložba knjiga ‘Kada je prizma kataklizma: knjiga za izazovna vremena’, a od 17.30 do 18.00 i Dječja čajanka nakon koje će se seliti u park i pozornicu pod lipom u Gornjem gradu jer u 18 sati počinje program Đurđevo pod gorjanskom lipom u organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA.

Dan grada je u srijedu

Najviše će događanja, očekivano, biti na sam Dan grada 24. travnja kada već u 8 sati ujutro počinje nagradni natječaj za građane na Strossmayerovom trgu. Predstavljanje aplikacije CityX – smart cities solutions održat će se u 9 sati na Nemčićevom trgu, dok je Strossmayerov trg rezerviran za zabavni program djece od 10 sati.

Građani će se na ‘Strossu’ sigurno zadržati i ostatak dana je od 10 do 12 sati traje izložba dječjih radova ‘Makete gradskih građevina’, ‘Bicikli su zakon’ te ‘Križevci u razglednicama od metala’. U isto će se vrijeme održati i predstavljanje novog bibliobusa te Dječja čajanka za djecu. U 11 sati održat će se svečano rezanje rođendanske torte, u 12.30 Plazma sportske igre mladih i natjecanje u graničaru, a onda program nakrako seli u Knjižnicu gdje će se u 13 sati održati Književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić.

27. Utrka ulicama grada KTC i PLAZMA Sportske igre mladih na Strossmayerovom trgu počonje u 15.15 sati, a sve će završiti u 17.05 humanitarnom utrkom ‘Hodaj, trči, vozi za Maslačak’.

Kulminacija proslave 772. rođendana Križevaca očekuje se sljedećeg vikend kada će građani moći uživati u koncertima i ostalim svečanim događanjima.

 

zatvori