Utorak, 7. svibnja 2024.

Anđela Lenhard Antolin članovima Malog princa predstavila svoju knjigu priča za djecu

Zanimljivo i zabavno je bilo u prostorima đurđevačke Udruge Mali princ gdje je Anđela Lenhard Antolin članovima i stanarima Kuće podrške predstavila svoju knjigu priča za djecu “Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari”.

Priče u knjizi su vezane su uz lokalitet posebno zaštićenog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci, odnosno jedinstvenog pješčarskog područja u Hrvatskoj poznatog kao Hrvatska Sahara.

– Autorica je vrlo slikovito odvela zainteresirane slušatelje u Legendu o Picokima te u svijet biljaka i životinja Hrvatske Sahare. Uz njih su se pričama priključile i deve, ljame, pjetlić Đurek i Grbomar 23., likovi koji daju posebnu draž i ljepotu našem zavičaju – naveli su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Članovima Malog princa i stanarima Kuće podrške posebno su se svidjele ilustracije u kojima su lako prepoznali osobe koje inače vole sretati u našem gradu, a posebice Grbamara 23, rekla je voditeljica dnevnog boravka u Malom princu Monika Bačić.

– Uskoro ćemo si organizirati izlet na Đurđevačke pijeske i ići u potragu za životinjicama koje su spomenute u knjizi, a koje se skrivaju u pijesku Đurđevačkih pijesaka. Kroz priče su nam ispripovijedane pouke o prihvaćanju, lijepom ponašanju, privrženosti i prijateljstvu – zaključila je Bačić.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori