Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Vodeći trojac na domaćim terenima lovi nove bodove, bregovskoj Mladosti dolazi Drava, Gošk odlazi na teško gostovanje u Sigetec

Diljem županije ovog se vikenda igraju utakmice 18. kola Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u Koprivničkim Bregima, gdje domaća Mladost dočekuje Dravu iz Podravskih Sesveta. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je pobjedom Drave od čak 7:2, no puno je vremena prošlo od tog susreta. Mladost je ovog tjedna promijenila trener, na klupu je umjesto dosadašnjeg trenera Dražena Dlake došao Dejan Lončarek. Bit će ovo prvi ispit Lončareka, koji je preuzeo momčadi od koje se puno više očekuje.

>> Lipa i bregovska Mladost dobile nove trenere

Preostale utakmice igraju se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Derbi kola igra se u Herešinu gdje domaćem Omladincu u goste dolazi Graničar iz Novog Virja. Biti će ovo ogled treće i četvrte momčadi prvenstvene ljestvice. Zanimljivo je kako ove dvije momčadi dijeli čak 19 bodova razlike. Naime, prvoplasirani Podravec trenutno ima 46 bodova, dok drugoplasirani Prekodravac ima 45 bodova, a toliko ima i Omladinac. Nakon ovog trojca koji vodi mrtvu trku za naslov prvaka i koji se debelo odvojio od ostalih ekipa, smjestio se Graničar s 26 bodova. Nakon četvrtog mjesta, u samo 10 bodova naguralo se devet klubova, pa tako Gornja Rijeka koja je pretposljednje momčad prvenstva ima 16 bodova. Omladinac u nedjeljni derbi ulazi kao veliki favorit.

Vodeći Podravec na domaćem terenu dočekuje pretposljednju Gornju Rijeku. Nedjeljni domaćin u utakmicu ulazi kao veliki favorit te bi bilo koji ishod, osim uvjerljive Podravca, bio veliko iznenađenje.

Baš kao u Torčecu, i u Ždali bi ove nedjelje domaći navijači trebali slaviti. Naime, Prekodravcu u goste dolazi Mičetinac. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je pobjedom Prekodravca 6:2. Forma momčadi i bodovi na tablici, govore nam kako će i nedjeljni susret najvjerojatnije završiti visokom pobjedom Prekodravca.

Za razliku od Torčeca i Ždale, navijači u Reki ove sezone nemaju baš razloga za optimizam. Reka je uvjerljivo zadnja na prvenstvenoj ljestvici te kako stvari stoje tako će i ostati. U nedjelju Reki u goste dolazi Viktorija, koja je jedna od jačih ekipa lige. Viktorija u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Derbi donjeg dijela prvenstvene ljestvice igra se u Svetom Petru Čvrstecu gdje Čvrstecu u goste dolazi Sokol. Sokol je u proljetnom dijelu sezone upisao četiri boda, dok Čvrstec nema ni jedan upisan bod. Sokol je u boljoj formi te u utakmicu ulazi kao lagani favorit.

U posljednjem susretu kola sigečka Mladost na domaćem terenu dočekuje Gošk. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je pobjedom Goška 2:0. Nedjeljna utakmica igra se u Sigecu, a Mladost je tradicionalno iznimno neugodan domaćin te u utakmicu ulazi kao favorit.


Raspored 18. kola Druge županijske nogometne lige:

13.04.2024 16:00 Koprivnički Bregi NK Mladost – NK Drava (PS)
14.04.2024 16:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Sokol
14.04.2024 16:00 Torčec NK Podravec – NK Gornja Rijeka
14.04.2024 16:00 Ždala NK Prekodravac – NK Mičetinac
14.04.2024 16:00 Sigetec NK Mladost – NK Gošk
14.04.2024 16:00 Reka NK Reka – NK Viktorija
14.04.2024 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Graničar (NV)

zatvori