Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Vodećem Podravcu u goste dolazi neugodan Gošk, Omladinac odlazi na ‘piknik’ utakmicu u Reku, Prekodravac dočekuje Viktoriju

Pred nama je 20. kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u Koprivničkim Bregima gdje Mladost dočekuje Sokol iz Sokolovca. Sokol ima dvije pobjede u nizu te se trenutno nalazi na sedmom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Mladost se trenutno nalazi na 12. mjestu te ima tri poraza u nizu. Trebala bi ovo biti iznimno zanimljiva utakmica bez izrazitog favorita.

Preostalih šest utakmica kola igra se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Omladinac u nedjelju ima najlakši zadatak jer odlazi na gostovanje u Reku. Reka je uvjerljivo posljednja momčad na prvenstvenoj ljestvici te iz kola u kolo niže poraze. Bit će ovo gotovo pa sigurna pobjeda Omladinca koji se već polako može pripremati za 21. kolo u kojem mu dolazi sigečka Mladost.

Vodeći Podravec na domaćem će terenu dočekati Gošk. Gošk je u prošlom kolu na domaćem terenu iznenadio Prekodravac, odigravši 2:2. Ovaj pozitivan rezultat daje tračak nade nedjeljnim gostima da pokušaju uzeti pokoji bod na jednom od najtežih gostovanja lige.

Prekodravac na domaćem terenu u Ždali igra derbi kola protiv Viktorije. Nedjeljni domaćini u posljednja su dva kola posrnuli, najprije izgubivši utakmicu protiv Mičetinca da bi prošli tjedan remizirali s Goškom. Upravo zbog ove dvije utakmice, Prekodravac je posustao za vodećim dvojcem koji mu sada bježi pet, odnosno šest bodova. Odmah iza Prekodravca, na četvrtom mjestu nalazi se Viktorija, no bodovna razlika između ova dva kluba iznosi velikih 15 bodova. Prekodravcu su prijeko potrebni bodovi kako bi zadržao korak s vodećim dvojcem te u nedjeljni derbi ulazi kao veliki favoriti.

Dravi u Podravske Sesvete dolazi Gornja Rijeka. Drava je ove sezone pokazala kako je iznimno kvalitetna ekipa pa im nedjeljna utakmica ne bi trebala teško pasti jer im u goste dolazi jedna od najslabijih momčadi prvenstva.

Jedna od najzanimljivijih utakmica igra se u Sigecu, gdje domaćoj Mladosti u goste dolazi Graničar iz Novog Virja. Jesenski ogled ovih dviju momčadi koji je igran krajem rujna prošle godine, završio je pobjedom Graničara 3:1. U nedjeljnoj utakmici Mladost ima prednost domaćeg terena tako da bi ova utakmica mogla biti iznimno zanimljiva i lako je moguće da ovog puta slavi Mladost.

U posljednjem ogledu kola u Svetom Pertu Čvrstevcu gostuje Mičetinac. Mičetinac je nakon tri uzastopne pobjede prošlog tjedna izgubio kod kuće od vodećeg Podravca. Dobra igra u drugom dijelu prvenstva daje Mičetincu ulogu favorita u nedjeljnom dvoboju.


Raspored 20. kola Druge županijske nogometne lige:

27.04.2024 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Sokol
28.04.2024 17:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Gornja Rijeka
28.04.2024 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Mičetinac
28.04.2024 17:00 Torčec NK Podravec – NK Gošk
28.04.2024 17:00 Ždala NK Prekodravac – NK Viktorija
28.04.2024 17:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Graničar (NV)
28.04.2024 17:00 Reka NK Reka – NK Omladinac

zatvori