Utorak, 30. travnja 2024.

[2. ŽNL] Podravec odlazi na gostovanje u Sokolovac, Viktoriji dolazi Omladinac, Prekodravac lovi nove bodove u Gornjoj Rijeki

Pred nama je iznimno zanimljivo 17. kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu u Sokolovcu gdje domaćem Sokolu u goste dolazi vodeći Podravec. Subotnji gosti u proljetnom dijelu prvenstva upisali su tri pobjede. Najuvjerljiviju pobjedu upisali su prošlog vikenda kad su s čak 7:3 nadigrao Dravu iz Podravskih Sesveta. I u subotnju utakmicu Podravec ulazi kao veliki favorit te sve osim pobjede Podravca, bit će veliko iznenađenja.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Prekodravac, najvjerniji pratitelj Podravca, odlazi na gostovanje u Gornju Rijeku. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je pobjedom Prekodravca od čak 13:1. Prekodravac i u nedjeljnu utakmicu ulazi kao veliki favorit, no teško da će ponoviti ovako visoku pobjedu.

Trenutno trećeplasirani Omladinac odlazi kod Viktoriju u Vojakovac, što je jedno od najtežih gostovanja lige. Iako Omladinac u proljetnom dijelu ima 100 postotan učinak, u nedjelju će se morati dobrano potruditi ne bi li se iz Vojakovca vratio s punim plijenom.

Najlakši zadatak ovog tjedna očekuje Gošk koji na domaćem terenu dočekuje uvjerljivo posljednjeplasiranu Reku. Reka je upravno posljednje bodove osvojila protiv Goška u jesenskom dijelu sezone, kad je pred domaćom publikom slavila rezultatom 5:2. Bilo je to početkom rujna prošle godine i od tada Reka nije osvojila ni bod. Unatoč jesenskom porazu, Gošk u ovu utakmicu ulazi kao veliki favorit, te bilo bi veliko iznenađenje kad bi se Reka uspjela vratiti kući s pozitivnim rezultatom.

Bregovska mladost nakon prošlotjedne visoke pobjede od čak 5:0 protiv Čvrsteca, ove nedjelje odlazi na gostovanje u Novo Virje. Graničaru će ovo biti drugo domaćinstvo za redom, a prošlog su tjedna iznenadili pobijedivši favoriziranu Viktoriju 2:1. Graničar u utakmicu ulazi kao lagani favorit.

Mičetinac na domaćem terenu dočekuje sigečku Mladost. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je podjelom bodova. Mladost osim što bolje stoji na prvenstvenoj ljestvici, trenutno je u boljoj formi te u utakmicu ulazi kao favorit.

Posljednji susret kola igra se u Podravskim Sesvetama gdje Dravi u goste dolazi Čvrstec. Bit će ovo derbi donjeg dijel prvenstvene ljestvice. Čvrstec je trenutno na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici, dok se Drava nalazi na devetom mjestu s tek jednim bodom više od Čvrsteca. Trebala bi ovo biti vrlo napeta utakmica bez izrazitog favorita.


Raspored 17. kola Druge županijske nogometne lige:

06.04.2024 16:00 Sokolovac NK Sokol – NK Podravec
07.04.2024 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Mladost Bregi
07.04.2024 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Omladinac
07.04.2024 16:00 Gola NK Gošk – NK Reka
07.04.2024 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Mladost Sigetec
07.04.2024 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Prekodravac
07.04.2024 16:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Čvrstec

zatvori