Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

[1. ŽNL] Tomislavu dolazi neugodni Kalinovac, derbi kola igra se u Prugovcu

Pred nama je već peto proljetno, odnosno 18. kolo Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu kad su na rasporedu dvije utakmice.

U Koprivnici Miklinovcu u goste dolazi Sloga. Sloga nije baš najbolje ušla u proljetni dio prvenstva, te u četiri odigrana susreta ima upisana tek četiri boda. Miklinovec, s druge pak strane u proljetnom dijelu prvenstva ima jednu pobjedu više od Sloge. Trebala bi ovo biti iznimno čvrsta i zanimljiva utakmica u kojoj su blagi favoriti domaćini.

Druga subotnja utakmica igra se u Drnju, tamo domaćin Tomislav dočekuje Kalinovac. Kalinovac je poznati kao iznimno neugodan domaćin, što je potvrdio i prošli vikend kad je s 2:0 nadigrao Prugovac. Tomislav je najuvjerljiviji pratitelj vodećeg Graničara, no u posljednje vrijeme imao je nekoliko lošijih predstava. Tako je u prošlom kolu odigrao 1:1 sa Slogom u gostima, dok je kolo prije toga na domaćem terenu puno teže od očekivanog svladao uvjerljivo posljednjeplasiranu Lipu. Bit će ovo za Tomislav najteža utakmica u proljetnom dijelu prvenstva.

Preostalih pet susreta kola igra se u nedjelju.

Prva nedjeljna utakmica igra se u Đelekovcu, gdje u se u tradicionalnom jutarnjem terminu s početkom u 10 sati susreću domaći Osvit i Panonija. Iako je Osvit jedna od najjačih momčadi lige, u proljetnom dijelu prvenstva kao da još uvijek spava zimski san. Od 12 mogućih bodova, Osvit nije osvojio još ni bod. Osvit je jesenski dio prvenstva završio na trećem mjestu, a loši niz rezultirao je padom na trenutno peto mjesto. Osvitu su prijeko potrebni bodovi želi li ostati u vrhu prvenstvene ljestvice.

Nakon tradicionalne jutarnje utakmice u Đelekovcu, preostalih četiri susreta igraju se s početkom u 16 sati.

Derbi kola igra se u Prugovcu, gdje trenutno trećeplasiranoj momčadi prvenstva u goste dolazi vodeći Graničar. Graničar u 17 odigranih kola ima upisano 15 pobjeda i tek dva remija. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je pobjedom Graničara 2:0, no taj se susret igrao u Đurđevcu. Prugovac se tijekom sezone prometnuo u jednu od najkvalitetnijih momčadi lige te će ova utakmica biti jedna od rijetkih u koju Graničar ne ulazi kao izrazit favorit.

Rudar iz Glogovca nakon prošlotjedne velike pobjede nad Osvitom, ove nedjelje odlazi u Križevce, Tomislav Radniku. Rudar proživljava pravo proljeće, te je u četiri kola osvojio čak devet bodova. Za usporedbu, u 13. jesenskih kola Rudar je sveukupno osvojio tek 14 bodova. Tako dobra forma sigurno je vjetar u leđa Rudaru koji u ovu utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Veliki susjedski derbi igra se u Močilama gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Starigrad. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je podjelom bodova. Obje momčadi imaju iznimno dobru igru te ne bi bilo iznenađenje da i nedjeljna utakmica završi podjelom bodova.

Posljednja utakmica igra se u Novigradu Podravskom gdje domaćoj Dravi dolazi veliki susjedski rival Lipa iz Hlebina. Osim što je ovo susjedski derbi, riječ je i o derbiju začelja prvenstvene ljestvice jer se ove dvije momčadi nalaze na predposljednjem i posljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Objema momčadima prijeko su potrebni bodovi da se izdignu sa dna te bi ovo trebala biti iznimno čvrsta i zanimljiva utakmica.


Raspored 18. kola Prve županijske nogometne lige:

13.04.2024 16:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Sloga
13.04.2024 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Kalinovac
14.04.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Panonija
14.04.2024 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Lipa
14.04.2024 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Graničar (Đ)
14.04.2024 16:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Rudar (G)
14.04.2024 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Starigrad

zatvori