Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Kolo otvaraju Miklinovec i Graničar, Močile u derbiju kola gostuju u Đelekovcu…

Proljetni dio Prve županijske nogometne lige kao da je započeo jučer, a pred nama je već sedmo od 13 proljetnih kola.

Kolo započinje u subotu u Miklinovcu gdje istoimeni domaćin dočekuje uvjerljivo vodećeg Graničara. Graničar je u prošlom kolu demonstrirao svoju moć svladavši na domaćem terenu najvjernijeg pratitelja Tomislava s čak 5:0. U subotnju utakmicu Graničar ulazi kao veliki favorit.

Kolo se nastavlja u nedjelju u Đelekovcu gdje se u tradicionalnom jutarnjem terminu s početkom u 10 sati igra derbi utakmica između Osvita i Močila. Osvit nakon lošeg ulaska u sezonu u posljednja je dva kola upisao dvije pobjede. S obzirom na to da Osvit iz kola u kolo sve bolje igra te zbog prednosti domaćeg terena, u utakmicu ulazi kao favorit.

Preostalih pet susreta 20. kola igra se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Jedan od najzanimljivijih susreta kola igra se u Drnju gdje Tomislavu u goste dolazi Rudar iz Glogovca. Iako će ovo biti sraz druge i 11. momčadi na prvenstvenoj ljestvici, Rudar se u proljetnom dijelu prvenstva pokazao kao iznimno kvalitetna momčad. Dokaz tome je i prošlotjedni remi protiv Prugovca, koji slovi za jednu od najjačih ekipa lige. Tomislav je već nekoliko vrijeme nije u najboljoj formi. Osim prošlotjednog poraza od Graničara, Tomislav je u 18. kolu izgubio od Kalinovca, dok je kolo prije toga remizirao sa Slogom koja je prošlog tjedna izgubila od Lipe. Trebao bi ovo biti vrlo zanimljiv susret bez izrazitog favorita.

Lipa iz Hlebina u prošlom je kolu iznenadila Slogu pobijedivši ju u gostima 2:1. Ovom pobjedom Lipa se nakon jako dugo vremena izdigla s dna prvenstvene ljestvice. No za ulazak u pozitivan rezultatski niz morat će se dobrano pomučiti jer joj u goste dolazi Kalinovac, jedna od najraspoloženijim momčadi lige.

Sloga će gorak okus poraza od Lipe pokušati isprati u Novigradu Podravskom gdje odlazi u goste Dravi. Sloga u teoriji ima najlakši zadatak jer odlazi trenutno posljednjeplasiranoj momčadi lige. Jedno je teorija, a drugo je praksa, jer upravo je i prošlog tjedna Sloga imala u teoriji najlakši zadatak, kada joj je u goste došla do tada posljednjeplasirana Lipa, pa je izgubila tu utakmicu. U svakom slučaju trebala bi ovo biti zanimljiva utakmica bez izrazitog favorita.

Prugovac na domaćem terenu dočekuje Panoniju. Prugovac je u posljednje vrijeme nanizao nekoliko ne baš najboljih rezultata, no s obzirom na protivnike s kojima su igrali nije im za zamjeriti. Potaknuti malo lošijim rezultatima u posljednja tri kola, vjerujemo da će Prugovac dati sve od sebe da napokon upiše puni plijen.

U posljednjoj utakmici dana Tomislav Radniku u goste dolazi Starigrad. Iako su nedjeljni domaćini iznimno neugodna ekipa, Starigrad ima gorak okus poraza iz posljednja dva kola kojeg će zasigurno htjeti isprati u nedjeljnoj utakmici.


Raspored 20. kola Prve županijske nogometne lige:

27.04.2024 17:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Graničar (Đ)
28.04.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Močile
28.04.2024 17:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Sloga
28.04.2024 17:00 Hlebine NK Lipa – NK Kalinovac
28.04.2024 17:00 Drnje NK Tomislav – NK Rudar (G)
28.04.2024 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Panonija
28.04.2024 17:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Starigrad

zatvori