Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi kola igra se u Đurđevcu gdje dolazi drnjanski Tomislav, Osvit odlazi u Starigrad, Rudaru dolazi Prugovac

Pred nama je iznimno zanimljivo, 19. kolo Prve županijske nogometne lige.

U subotu su na rasporedu tri utakmice.

Derbi svih derbija lige, igra se u Đurđevcu, gdje vodećem Graničaru u goste dolazi najvjerniji pratitelj, Tomislav iz Drnja. Graničar je u odigranih 18. kola upisao 16 pobjeda i tek dva remija te uvjerljivo drži vodeću poziciju u ligi s 50 osvojenih bodova. S druge pak strane, Tomislav se uvjerljivo smjestio na drugo mjesto s 13 bodova zaostatka za Graničarom te šest bodova prednosti nad trećeplasiranim Progovcem. Tomislav je u nešto lošijoj formi što je pokazao i u prošlom kolu kad je izgubio na domaćem terenu od Kalinovca. Bit će ovo ogled dva titana u kojeg Graničar ulazi kao veliki favorit.

Kalinovac je u odličnoj formi, što dokazuje iz kola u kolo. Tako je u prošlom kolu u gostima srušio drnjanski Tomislav. U subotu u goste Kalinovcu dolazi Miklinovec. Iako je Miklinovec također u dobroj formi, prednost domaćeg terena i iznimno dobre predstave u zadnje vrijeme Kalinovcu daju ulogu favorita u subotnjoj utakmici.

U posljednjem ogledu dana Starigradu u goste dolazi Osvit. Da se isti dan ne igra utakmica u Đurđevcu, ovo bi zasigurno bio derbi kola. Iako u dobroj formi, Starigrad je prošlog vikenda s čak 3:0 izgubio u Močilama od istoimenog domaćina. Gorak okus poraza zasigurno će htjeti isprati na domaćem terenu. Osvit s druge pak strane, nakon niza poraza u proljetnom dijelu prvenstva prošli je tjedan napokon uspio doći do prve pobjede i to na domaćem terenu protiv Panonije. Osvitu su prijeko potrebni bodovi kako bi ostao priključen vodećem trojcu.

Kolo se nastavlja u nedjelju kad se s početkom od 17 sati igraju četiri utakmice.

Močile nakon prošlotjedne važne pobjede nad Starigradom, u nedjelju u drugoj domaćoj utakmici za redom dočekuju Dravu iz Novigrada Podravskog. Trebala bi ovo biti laka utakmica za domače igrače jer im u goste dolazi pretposljednja momčad prvenstvene ljestvice koja je u prošlom kolu na domaćem terenu izgubila od posljednjeplasirane Lipe.

Upravo posljednjeplasirana Lipa odlazi na još jedno gostovanje i to u Koprivnički Ivanec, Slogi. Sloga u proljetnom dijelu prvenstva ima tek četiri upisana boda i to pobjedom nad Osvitom i remijem protiv Tomislava. Lipa je u prošlom kolu slavila u Novigradu Podravskom te će na krilima te pobjede zasigurno biti vrlo neugodan i opasan protivnik u nedjeljnoj utakmici.

Rudaru u Glogovac dolazi Prugovac. Obje momčadi u iznimnoj su formi te bi ovo trebala biti iznimno zanimljiva utakmica. Prugovac puno bolje stoji na prvenstvenoj ljestvici, trenutno je na trećem mjestu, dok se Rudar trenutno nalazi na 11. poziciji. No unatoč tome što je Rudar u donjem dijelu prvenstvene ljestvice, u proljetnom dijelu prvenstva pokazao je jako dobru formu te u utakmicu ulazi kao favorit.

U posljednjem susretu kola Panoniji u Peteranec dolazi Tomislav Radnik. Tomislav Radnik u prošlom je kolu iznenadio, pobijedivši na domaćem terenu Rudar iz Glogovca. Tomislav Radnik na krilima dobre igra u prošlom kolu u nedjeljnu utakmicu ulazi kao favorit.


Raspored 19. kola Prve županijske nogometne lige:

20.04.2024 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Osvit
20.04.2024 17:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Tomislav
20.04.2024 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Miklinovec
21.04.2024 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Drava (NP)
21.04.2024 17:00 Peteranec NK Panonija – NK Tomislav Radnik
21.04.2024 17:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Prugovac
21.04.2024 17:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Lipa

zatvori