Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Županijsko Antikorupcijsko povjerenstvo bez prijava, Lacković: Korupcija je prisutna u svim segmentima društva, niste ispunili svrhu

Tijekom 2023. godine Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije nije zaprimilo niti jednu prijavu.

Kazala je tako predsjednica povjerenstva Renata Glavica na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine te istaknula kako je posljednja prijava zaprimljena krajem 2022. godine.

Na sve se osvrnuo i nezavisni Željko Lacković rekavši kako povjerenstvo nije ispunilo svoju svrhu ako nije bilo prijava.

– Naime, svrha povjerenstva je da bude dostupno te da svi kojima se vi obraćate steknu povjerenje da zaista želite i možete mijenjati stvari kod suzbijanja korupcije. Znamo da je korupcija prisutna u svim segmentima našeg društva te da je nije izmislio ni HDZ, a niti SDP koji su imali priliku pokazati kako se koruptivno vlada. Korupcija postoji otkad je vlasti, a najgora je politička korupcija – istaknuo je.

Snimio Valentino Štefanek.

U nastavku je pojasnio kako je društvo naučeno na korupciju te da se u Klubu nezavisnih zalažu za nultu stopu tolerancije na korupciju.

– Naše je društvo naviknuto na korupciju, tako da nije to vaš grijeh. Bavljenje politikom danas je neugodna profesija, a činjenica je i da se govori kako smo svi isti. No, moram naglasiti kako nismo svi isti jer za neke se zna kako vladaju i koliko su koruptivni. S druge strane, mi se zalažemo za nultu stopu tolerancije na korupciju i svaka sumnja da nešto ima veze s korupcijom bila bi sankcionirana iste sekunde – zaključio je.

zatvori