Petak, 26. travnja 2024.

Virovitičko-podravskoj županiji gotovo 76.000 eura za rekonstrukciju sportskog školskog terena

Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljeno je gotovo 76.000 eura za projekt “Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren” kod zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

Poručili su tako iz Županije i dodali da je riječ o bespovratnim sredstvima koje je dodijelilo Ministarstvo turizma i sporta.

– Aktivnost rekonstrukcije postojećeg terena obuhvaća pripremu postojećeg terena za multifunkcionalni sportski teren koji će biti namijenjen za tri sporta – odbojku, rukomet i mali nogomet. Na terenima će se moći održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija sukladno pribavljenim potvrdama nadležnih sportskih saveza, a ostavit će se i dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti. Kao zadnja faza realizacije aktivnosti predviđa se ugradnja opreme – objašnjavaju u Županiji.

Napominju kako je cilj projekta doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom, povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjete za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini.

zatvori