Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Ogenj novom pjesmom ‘RepubliKaj’ najavio istoimeni album, Mihac Kovačic: Spot je malo drugačiji, ali nismo prešli granicu neukusa

Kratkom, pitkom i himničnom pjesmom “RepubliKaj” Ogenj je najavio svoj istoimeni album.

Frontmen benda Tomislav Mihac Kovačic otkrio nam je što je bila inspiracija za tekst pjesme.

– Znamo da ne postoji idealno koliko god smo svi sanjari, uvijek se nadamo da će nam i recimo ovi izbori donijeti bolje. Nevezano uz politiku, vjerujemo da si moramo posložiti barem u nekoj mikro zajednici i okolini u kojoj živimo da nam bude bolje i da to zajedništvo ne bude dvolično, već otvoreno i iskreno – kazao je.

Kako je u pripremi novi album, Kovačic je poručio da će imati prepoznatljivost Ogenja, ali i nešto novo i svoje.

– “RepubliKaj” će imati prepoznatljivost Ogenja, ali nešto novo i svoje. Od ostalih albuma se razlikuje jer se dijeli na dva djela i to zvukovno i slikovno. Bit će sve malo različito, ali opet naše. Povećali smo suradnju pa tako imamo i jednu internacionalnu, ali to će još ostati u tajnosti dok ne pripremimo stvari – govori.

Snimio Tomislav Matijašić.

Kad je riječ o spotu, scenarij je pripremljen unaprijed, ali ipak je bilo određenih komplikacija.

– Zna nam biti stresno jer neke stvari radimo u zadnji čas. Naime, pripremali smo scenarij unaprijed, ali nas je lokacija zezala jer smo planirali snimit to u našem Zagorju gdje smo pronašli i dvorac. Vlasnik nam je onda iznenada otkazao pa smo imali samo dva dana da iskopamo nešto novo kako ne bi potrošili budžet na troškove za koje se nismo nadali da ćemo imati. Tako smo u dva dana pronašli prekrasno Bosiljevo i iako smo imali porođajnih muka, sve smo uspjeli posložiti. Sam spot je malo drugačiji, malo smo blesaviji i malo graniči, ali nismo prešli granicu neukusa. Da se vratim na utopiju, eto tako izgleda i sam spot – pojašnjava.

Zaključno je dodao kako album izlazi u rujnu, dok će na RockLiveu nastupati u srpnju.

– Doma ćemo još nastupati na Punoj šumi rokenrola i to će biti 29. lipnja, a ovih dana su krenule i prijave za demo bendove. I još bih najavio kako ćemo konačno održati mali koncert u koprivničkoj Oružani 20. travnja, a ujedno ćemo snimiti i spot za idući singl koji će izaći početkom svibnja – zaključio je.

Tekst pripremile Silva Jambrešić i Hana Volenik. 

zatvori