Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Udruga Mali princ organizira osposobljavanja za zvanje osobnog asistenta, Štefan: Sastojat će se od teorije, vježbi i praktične nastave

Svi oni koji se žele educirati za zvanje osobnog asistenta u đurđevačkoj Udruzi Mali princ, to mogu napraviti.

Kako su iz poručili iz đurđevačke Gradske uprave, ostalo je još malo vremena i slobodnih mjesta za sve koji se žele educirati za ovo zvanje.

– Prije mjesec dana Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Udruzi Mali princ izdalo je licencu za program stručnog usavršavanja za poslove osobnih asistenata za naredne četiri godine što daje priliku svim zainteresiranima za usavršavanje u tom poslu, da ne putuju do Zagreba i da se jave u udrugu – naglasili su.

Prema Zakonu o osobnoj asistenciji, asistenti mogu imati samo osnovnu školu i tečaj za njegovatelja, a sa srednjom školom samo potvrdu o nekažnjavnju.

– Na usavršavanje mogu već postojeći osobni asistenti, ali i oni koji bi to tek željeli postati. Program usavršavanja se sastoji od teoretskog dijela, vježbi i praktične nastave u trajanju od 100 sati. Nakon edukacije te provjere znanja svaki polaznik će dobiti certifikat o završenom programu stručnog usavršavanja. Sretni smo što je naš plan i program izrađen po svim traženim zakonskim kriterijima, što imamo stručno osoblje za educiranje te što je to za nas dugoročan posao koji i našoj udruzi poboljšava rad – rekla je Kristinka Štefan, predsjednica udruge.

Dodala je kako bi prva grupa s edukacijom trebala početi u travnju te da do sad ima zainteresiranih iz svih susjednih županija.

Spomenimo da sve upite možete poslati na e-mail [email protected] ili putem broja mobitela 098-487-385.

zatvori