Utorak, 30. travnja 2024.

U tijeku pripreme za dane otvorenih vrata, Šandl: Nastupima ćemo predstaviti rad škole našim građanima

Školski proljetni praznici su počeli, no u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić nema predaha.

Nakon što su lijepe vijesti stigle s regionalnog natjecanja u Velikoj Gorici, već su u tijeku pripreme za ostala natjecanja, a planira se i veliki događaj koji će se održati u prvoj polovici lipnja.

Rekla je to Dravi.info ravnateljica Umjetničke škole Fortunat Pintarić Ariana Šandl i pojasnila da spremaju tri dana otvorenih vrata škole.

– Na našem središnjem gradskom trgu prikazat ćemo rad naše škole kroz ansamble, orkestre, instrumentaliste, plan je da se jedan dan predstavi plesna škola, a jedan dan Puhački orkestar grada Koprivnice, a naši učenici su dio tog orkestra. Na taj način najbolje možemo predstaviti svoj rad građanima Koprivnice, a to je ujedno i pozivnica budućim učenicima za upis u našu školu – kazala je Šandl.

Ravnateljicu smo upitali i kako se snalaze u prostornim kapacitetima, s obzirom na to da je uz Osnovnu školu Đuro Ester i Osnovnu školu Podolice i dio Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski s početkom polugodišta prešao na jednosmjensku nastavu.

– Za sada dobro funkcioniramo u prostoru koji imamo na raspolaganju. Posložili smo se prema svim osnovnim školama koje su na jednosmjenskoj nastavi. Ako prva osnovna ostane ovako kao što je sada, dvije godine smo si kupili do prelaska Osnovne škole Braća Radić u jednu smjenu. E, onda ćemo morati tražiti nekakva nova rješenja jer onda prostora neće biti dovoljno. Zasad smo se nekako posložili i moram reći da funkcioniramo. Malo nam je naknap, ali redovna nastava teče, svi imaju svoj prostor za rad – zaključila je ravnateljica.

zatvori