Subota, 27. travnja 2024.

U prvim razredima srednjih škola planirano 1.169 mjesta, predstavljanje zanimanja počinje u svibnju

U idućoj školskoj godini planirano je 1.169 slobodnih mjesta u 51 razrednom odjelu u prvim razredima srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije. Pritom, u osmim se razredima trenutno nalazi 1.045 učenika koji će ovisno o interesima upisivati srednje škole.

Rečeno je to na sastanku ravnatelja srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija sa zamjenik župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Anom Mušlek.

Iz Službe ureda župana poručili su da se raspravljalo o upisima učenika te o aktivnostima vezanim za promociju zanimanja koje će se organizirati tijekom svibnja ove godine.

Na sastanku je istaknuto kako je plan upisa učenika u prvi razred srednje škole usklađen s potrebama gospodarstva i obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Spomenimo da će se, kao i prijašnjih godina, zanimanja koja škole nude u svojim programima predstaviti u gradovima, a okvirni plan za predstavljanje je 28. svibnja u Koprivnici, 23. svibnja u Đurđevcu i 29. svibnja u Križevcima.

Dodajmo da će Županija i ove godine publicirati Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2024./2025. u kojem će se naći svi relevantni podatci o školskim programima, a promocija upisa će se odvijati i putem društvenih mreža, medijskih objava kao i predstavljanjem srednjih škola na roditeljskim sastancima.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori