Subota, 27. travnja 2024.

Supružnici ‘preveslali’ 33-godišnjaka na stranici za upoznavanje, 40-godišnjakinja mu lagala da ima rak i da joj treba novac za liječenje

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je nakon provedene istrage pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu podiglo optužnicu protiv supružnika zbog prijevare.

Naime, u DORH-u okrivljene supružnike terete da su od prosinca 2018. do siječnja 2020. godine u Zagrebu prema unaprijed planiranom postupanju počinili navedeno kazneno djelo.

– Okrivljenu 40-godišnjakinju tereti se da je na internetskoj stranici za upoznavanje otvorila profil s lažnim imenom i fotografijom na koji se javio oštećeni 33-godišnjak s kojim se dopisivala te mu neistinito prikazala da boluje od karcinoma i da joj treba novac za liječenje u inozemstvu i za kupovanje prirodnog lijeka, iako je znala da ne boluje ni od kakve bolesti. Oštećenik joj je povjerovao i u više navrata davao novac koji je preuzimao okrivljeni 47-godišnjak u ukupnom iznosu većem od 8.000 eura – navedeno je u priopćenju DORH-a.

Temeljem Kaznenog zakona supružnicima zbog počinjena navedenog kaznenog djela prijeti od jedne do osam godina zatvora.

zatvori