Subota, 25. svibnja 2024.

Sastali se vijećnici legradskog Općinskog vijeća, načelnik Sabolić predstavio projekte koji su u tijeku kao i one u pripremi

Članice i članovi Općinskog vijeća Općine Legrad sastali su se u srijedu u Društvenom domu.

Sjednica Općinskog vijeća sazvao je, otvorio i vodio predsjednik Alen Dedi, a osim vijećnika i vijećnica sjednici su bili nazočne djelatnice Jedinstvenog upravnog odjela, općinski načelnik Ivan Sabolić, predstavnica Dječjeg vrtića Vrapčić i mještanin Dražen Čižmak. Najprije je usvojen zapisnik s prethodne sjednice, a nakon toga dnevni red.

Predstavnica Dječjeg vrtića Vrapčić Marina Bači predstavila je financijski izvještaj za 2023. godinu, koji je usvojen jednoglasno.

Nakon toga načelnik Sabolić predstavio je sve aktivnosti i događaje koji su se odvijali u posljednja tri mjeseca i među njima treba spomenuti projekte koji su u tijeku i to: proširenje dječjeg vrtića, obnova kata Društvenog doma, završetak WC na Šoderici, fitness staza, dječje igralište, ceste. Spomenuo je i projekte koji su u pripremi i prijavi na natječaj, a to su cesta Lazine na Šoderici, rasvjeta u Zablatju i starom dijelu Šoderice, rasvjeta u dvorištu dječjeg vrtića, cesta Poloji u Zablatju, cesta u Velikom Otoku te rasvjeta u Sportskom parku Fizeš te projekt za kanalizaciju i proširenje vodovoda.

– Načelnik je zahvalio onima ili onome koji je poslao prijavu Ministarstvu financija za proračunski nadzor 2022. godine, gdje je izgubljeno pet radnih dana, ali na žalost prijavitelja ništa kriminalno nije pronađeno – poručili su iz Općine.

Spomenuli su kako je vijećnika Vedrana Bebeka zanimalo stavljanje u funkciju bivših igrališta u Malom Otoku i Kutnjaku, na što je odgovoreno da se igralište u Malom Otoku planira prenamijeniti u dnevni boravak za starije, a za igralište u Kutnjaku postoji investitor s kojim se još mora razgovarati o njegovom poslovnom planu. Nadalje, vijećnika Igora Horvata interesiralo je postavljanje uspornika pred školom u Velikom Otoku zbog povećanog kamionskog prometa, na što je načelnik odgovorio da je to iznijeto Županijskoj upravi za ceste, a moli roditelje i učitelje da naprave pismo prema ŽUC-u kako bi aktualizirali problem.

U Općini napominju i kako je donesena odluka o zaduživanju od 500.000 eura za proširenje dječjeg vrtića i kata Društvenog doma u Legradu na rok od 15 godina.

Spomenimo na kraju da su donesene i odluke o suglasnosti za pokretanje i provedbu postupka dodjele koncesije za dimnjačarske poslove na području Općine Legrad, zatim o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s izgubljenim i napuštenim životinjama te divljim životinjama na području Općine Legrad, ona o zabrani građenja građevina i izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone za 2024. godinu na području Općine Legrad te o kriterijima i pokazateljima učinkovitosti upravljanja komunalnom infrastrukturom na području Općine Legrad.

– Pod posljednjom točkom usvojena je zamolba Velibora Oršoša za pomoć nakon požara. Nakon toga se raspravljalo na prijedlog Dražena Čižmaka oko rušenja drveća u kanalima pod upravljanjem Općine Legrad, na što je dogovoreno da će se donijeti odluka o postupanju s raslinjem u kanalima pri čemu će prednost imati vlasnici parcela uz kanale. Načelnik je izvijestio prisutne o šteta od divljači u poljoprivredi te mogućim dogovorima s Koprivničko-križevačkom županijom i Ministarstvom poljoprivrede. Na kraju je vijećnik Igor Horvat predložio da se donese odluka o oslobođenju operativnih vatrogasaca plaćanja komunalne naknade, na što je načelnik odgovorio da se mora pripremiti odluka o komunalnoj naknadi kako bi ona stupila na snagu slijedeće godine – zaključili su u Općini.

zatvori