Petak, 26. travnja 2024.

RADNO JE U ĐELEKOVCU Groblje dobiva novu ogradu, Dravska ide u rekonstrukciju, Dom kulture Pajo Kanižaj u obnovu…

Aktivno je i radno na području Đelekovca.

Kako nam je kazala načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, u tijeku je nekoliko projekata, na nekima se tek radi, a neki pak spremno čekaju raspisivanje prikladnih natječaja i javnih poziva.

– Gotov je postupak za izgradnju ograde oko groblja u Đelekovcu. To je podijeljeno u dvije faze pri čemu će se u prvoj fazi napraviti betonska ograda s vratima na ulasku u groblje i uz parkiralište i taj projekt dovršit ćemo ovog ljeta. Uz to, odobreno nam je i sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i to 28.000 eura što je više od 50 posto investicije – istaknula je načelnica.

Dodala je i kako im je odobren projekt Zaželi, i to u suradnji s Razvojnom udrugom Ludbreg, pa će tako od 1. travnja tri njihove gerontodomaćice početi s radom, a još tri planiraju zaposliti putem projekta koji su prijavili u suradnji s Općinom Drnje.

– Radimo i na nekoliko prijava za projekte, a riječ je o rekonstrukciji Dravske ulice u Đelekovcu za što smo izradili projektno-tehničku dokumentaciju i dobili građevinsku dozvolu. Tu je i staza u Ulici Pavla Kvakana koju prijavljujemo na na natječaj ITU mehanizma koji pak provodimo u suradnji s Koprivnicom i susjednim općinama. Uz to, na natječaj za obnovu kulturne infrastrukture prijavljujemo obnovu Doma kulture Pajo Kanižaj – objasnila je Samošćanec.

Kazala je i kako im slijedi nekoliko manjih zahvata poput primjerice zamjene stolarije na zgradi Općine, zatim postavljanje nove ograde oko kipa svetog Ćirila i Metoda u Imbriovcu, uveli su poticaje za rušenje starih kuća, a nastavljaju i s poticajima za poduzetnike i za rješavanje stambenog pitanja mladih koji uvijek izazovu veliki interes.

– U tijeku nam je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za pješačku stazu u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu i za novu mrtvačnicu u Imbriovcu. To čekamo prikladne natječaje na koje bismo se javili – zaključila je načelnica.

Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori