Subota, 4. svibnja 2024.

‘Princeza na zrnu papra’ u ponedjeljak u Društvenom domu u Ferdinandovcu

Općina Ferdinandovac u suradnji s Kulturnom udrugom Tomislav Franjić iz Kalinovca organiziraju kazališnu predstavu za djecu i one malo starije pod nazivom “Princeza na zrnu papra”.

Predstava će se održati u ponedjeljak 4. ožujka u Društvenom domu u Ferdinandovcu s početkom u 17:30.

– Ako se prisjetimo nekih bajki koje smo čitali znamo da najčešće završavaju rečenicom “Živjeli su dugo i sretno.” Pričom “Grozdana na zrnu papra” otkrivamo kako danas žive likovi te poznate bajke, s kojim se problemima susreću, kakav je to dug i sretan život u bajkama. “Grozdana na zrnu papra” nastavak je Andersenove bajke “Kraljevna na zrnu graška” u adaptaciji spisateljice Ane Đokić. Zabavno je i duhovito djelo o mladosti i odrastanju s daškom ironije. Kako pronaći pravu, pravcatu princezu ili kako provjerit je li prava ako je sav grašak pojeden. Ovo djelo  je spoj sreće i tuge, stvarnosti i mašte, bajke i igrokaza. Namijenjeno je djeci osnovnoškolskog uzrasta, a i za malo starije – poručili su iz Općine Ferdinandovac.

Dodajmo da je praizvedbu izvelo Dječje kazalište Osijek u režiji Dražena Ferenčine, a kasnije je uz razne adaptacije izvođeno je u mnogim kazalištima. U izvedbi Male dramske scene Kulturne udruge Tomislav Franjić premijera je održana 6. siječnja u Kalinovcu. Vrlo dobro je primljena kod malih i velikih gledatelja.

zatvori