Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Povodom Svjetskog dana lutkarstva mališani će u koprivničkoj knjižnici izrađivati lutke, ali i učiti o klimi

Povodom Svjetskog dana lutkarstva koji se svake godine obilježava 21. ožujka, koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović organizira lutkarsku radionicu za djecu s temom klime.

U organizaciji sudjeluje i Hrvatski centar UNIMA, a koprivnički knjižničari pozivaju djecu od devet do 12 godina na ovu edukativno-kreativnu radionicu izrade plošnih lutaka.

– Radionica će se održati 21. ožujka od 17 sati do 18:30 u prostoru Makerspacea. Voditeljica radionice je Anamarija Šerbetar, apsolventica scenografije i oblikovanja i tehnologije lutke. Uvod u radionicu bit će razgovor o klimi – kako ona utječe na nas, a kako mi na nju. Razmislit ćemo što možemo učiniti da joj pomognemo i da ju zaštitimo. Na sam početak proljeća pričat ćemo o promjenama kroz koje priroda stalno prolazi. Usporedit ćemo kako je izgledala ova zima, a kako neke prošle i podijelit čemu se veselimo u toplijem dijelu godine – najavljuju knjižničari.

Razmišljanja i ideje okupljeni će potom pretočiti u crteže iz kojih će izraditi skice lutaka.

– Skice će nas voditi kroz kreativnu izradu lutaka. Koristit ćemo kartone, boje, tkanine, prirodne materijale. Lutkama ćemo na kraju dodati i štapiće kao vodilice kako bismo ih mogli animirati odnosno oživjeti našom igrom. Svaka lutka tada počinje svoju novu avanturu, igrom dijeli svoju misiju, pomaže nam da se izrazimo i zabavimo – zaključuju.

Spomenimo da se prijave za sudjelovanje primaju se do 20. ožujka na [email protected] ili pozivom na 095 658 5433.

zatvori