Subota, 27. travnja 2024.

Podravkašice dočekuju rumunjsku ekipu Dunarea Braila, znamo koga vodimo na utakmicu

Pred rukometašicama Podravka Vegete veliki je izazov – u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo ove subote u 16 sati dočekuju rumunjsku ekipu Dunarea Braila u sklopu četvrtfinala Europske lige.

Tim povodom danas je u klupskim prostorijama održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Podravkašica Ivica Obrvan također potvrdio da je riječ o velikoj utakmici.

– Igramo protiv ekipe koja je osvojila svoju skupinu u Europskoj ligi. Ekipa im je internacionalna i čini ju 12 strankinja u kojoj je prosjek najboljih igračica 30 godina. Riječ je o iskusnoj ekipi koja u Rumunjskoj igra za dobre ugovore i svoj novac zarađuje isključivo igrajući profesionalan rukomet. Postavljaju se tako da što bolje igraju, bolje će prolaziti u vrhuncu svoje karijere. Igraju drugačiji tip rukometa nego ekipe za koje smo se ranije pripremali – bit će više individualne igre, nepredvidljivih situacija na koje moramo biti spremni… Imaju posložen sistem, usudio bih se reći da je to i najteža ekipa protiv koje ćemo igrati u ovoj ligi – naglasio je trener.

Dodao je da su Podravkašice u Europskoj ligi dosad pokazale da se može uspjeti, usprkos okolnostima koje su se u zadnjih nekoliko godina dogodile pa javnost, ali ni sam klub, nisu očekivali puno toga.

– Pokazali smo da se može i to sa svakom ekipom jer smo osvojili drugo mjesto u skupini i ušli na četvrtfinale. Vjerujemo da se može pobijediti i u ovoj utakmici te smo fokusirani isključivo na nju i da ostvarimo dobar rezultat, a prije svega da imamo dobru igru. Svaka pobjeda, ako bi se dogodila, bila bi velik uspjeh za nas. Mislim da ne bismo trebali osjećati pritisak bez obzira na to što je utakmica važna, no ipak nije sudbonosna pa da moramo pobijediti, već je bitno da pokažemo da se može i da smo nagrađeni svojim igrama ulaskom u prvih osam ekipa. Želimo izgledati jednako dobro ili slično kao u prethodnim utakmicama, pogotovo na domaćem terenu. Vjerujem da imamo snage, želje i htijenja, ali i gladi za još jednom utakmicu koja nam donosi puno toga dobroga – poručio je Obrvan.


Portal Drava.info troje čitatelja daruje s po dvije ulaznice za subotnju utakmicu Podravka Vegete i rumunjske ekipe Dunarea Braila. Sretne dobitnice su Silvija Galović, Sonja Perokovic i Biserka Ferenčak, a upute smo vam poslali u inbox.

zatvori