Petak, 3. svibnja 2024.

Podravka završila svoje putovanje u Eurpskoj ligi, Obrvan: Ovo je zapravo fenomenalan rezultat i nastup ekipe u ovoj sezoni

Rukometašice Podravke Vegete završile su svoje europsko putovanje u ovoj sezoni.

Naime, jučer su na gostujućem terenu odigrale uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige u Rumunjskoj protiv ekipe Dunarea Braila i upisale minimalan poraz 26:25.

Iz kluba su poručili da su za ovu sezonu već prolaskom u četvrtfinale nadmašeni zacrtani europski ciljevi.

>> EUROPSKA LIGA Podravkašice se lavovski borile, no ipak nisu uspjele nadoknaditi zaostatak protiv Rumunjki

Trener Ivica Obrvan nakon utakmice je kazao da je ovo zapravo fenomenalan rezultat i nastup Podravke u ovoj sezoni.

– Maštali smo da se predstavimo kako treba na početku ove sezone, a na kraju smo imali sedam bodova i ušli u četvrtfinale. Da nismo u prvih 15, odnosno 20 minuta prve utakmice bili pod dojmom težine utakmice i snage ekipe Dunaree, vjerojatno bi taj rezultat bio kud i kamo bolji ili možda u egalu ili pak koji gol za nas. Tražili smo povoljan rezultat za možda eventualno, još jedno ogromno iznenađenje. Čestitao bih djevojkama na igri i hrabrosti i to na igri u ovoj ludoj i paklenoj atmosferi koju su stvorili domaći navijači. Nismo mogli čuti ni sami sebe, a kamoli nešto uputiti curama – rekao je Obrvan.

Dodao je da su imali nešto lošiji start iz kojeg su se iščupali i možda to nije bila ljepotica od igre, ali smatra kako su hrabrošću, požrtvovnošću i s vjerom otišli na poluvrijeme s dva pogotka prednosti.

– Bilo je to neočekivano i za nas i za domaćine. Dobro smo se držali drugo poluvrijeme uz još veći pritisak s tribina koji je bio nenormalan i ne sjećam se kad sam igrao utakmicu u ovakvoj atmosferi i s konstatnom bukom. Imali smo vodstvo i dobrim dijelom drugog poluvremena, ali rotacije u njihovim redovima i iskustvo presudili su da je domaća ekipa sretno i spretno pobijedila s golom razlike. Možemo žaliti za neodlučenim rezultatom koji bi bio lijepa nagrada za sve nas, pogotovo za djevojke koje su se borile usprkos greškama. Davale su sve od sebe, a ono što mi je posebno drago je da kad je domaća ekipa preokrenula u zadnjih par minuta i povela, nismo potonuli nego smo ostali strpljivi i zadnjih pet, odnosno 10 sekundi sačuvali mogućnost za neriješeno. Na kraju smo i došli do te lopte, ali je isteklo vrijeme. Jedno veliko bravo za igračice Podravke i za klub jer otprilike ista ekipa prošle godine nije imala nijedan bod u sličnoj grupi, a mi smo sada ušli u četvrtfinale – objasnio je Obrvan.

Spomenuo je i kako su zasad u hrvatskom prvenstvu nadomak vraćanju prvenstvene titule u Koprivnicu nakon dvije godine i borit će se svim silama da osvoje i Kup. Smatra kako bi ta dupla kruna u kombinaciji s ovim rezultatom u Europi bila sajajan završetak sezone 2023./2024.

zatvori