Subota, 27. travnja 2024.

Podignuta optužnica protiv razbojnika koji su u rujnu prošle godine opljačkali ljekarnu, ostaju u istražnom zatvoru

Podignuta je optužnica protiv dvojice 43-godišnjaka koji su u rujnu prošle godine u jednoj ljekarni u Koprivnici počinili razbojništvo.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Varaždinu i to zbog razbojništva, oduzimanja tuđe pokretne stvari i pokušaja računalne prijevare.

>> KRAJ POTRAGE Policija uhitila razbojnike koji su jučer upali u koprivničku ljekarnu

– Okrivljenike se tereti da su 22. rujna 2023. godine u ljekarni u Koprivnici s maskama na licu počinili navedena kaznena djela, odnosno dok je jedan od njih držao u ruci imitaciju pištolja uperenu prema ljekarniku drugi ga je udario teleskopskom palicom po ruci te su mu svezali ruke na leđima plastičnim vezicama, a potom iz prodajnog prostora uzeli i zadržali za sebe oko 1.000 eura i bankovnu karticu – navedeno je.

Uz to, prvookrivljenika se tereti da je ostao čuvati ljekarnika, dok se drugookrivljenika tereti da je neovlašteno uzeo njegov osobni automobil i njime obilazio bankomate te u tri navrata ukradenom karticom pokušao podići novac, no u tome nije uspio zbog pogrešno unesenog PIN broja.

>> Obitelj Rizk nakon pljačke ljekarne: Poduzeli smo dodatne sigurnosne mjere, ovo iskustvo nas je osnažilo, hvala svima na podršci

– Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – zaključak je priopćenja.

zatvori