Petak, 26. travnja 2024.

Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac osvojio zlato na natjecanju u Požegi, a voditeljica Kristina Benko Markovica dobila je posebnu nagradu

Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac osvojio je zlatnu medalju u kategoriji B1, a voditeljica Kristina Benko Markovica dobila je posebnu nagradu za dirigenta na IX. Međunarodno natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat – 2024.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručili su da je natjecanje na kojem je nastupio 31 zbor s 900 pjevača održano u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega.

Zlato i sve pohvale đurđevačkim predstavniciama stigle su za vrhunsko izvođenje četiri tradicijske, folklorne skladbe, a dirigentici Kristini Benko Markovica za dirigentske vještine i za multi instrumentalnost koju je pokazala na pozornici.

– Bilo je to izvrsno iskustvo za sve. Djevojke su oduševljene, a organizacija je bila za svaku pohvalu – rekla je Benko Markovica, zadovoljna nastupom članica svojeg zbora.

Dodajmo kako je natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat namijenjeno svim dječjim zborovima, bez obzira na to koju vrstu ili stil glazbe pjevaju – klasičnu, folklornu, popularnu ili mješovitu glazbu. Natjecati se mogu svi amaterski, crkveni i školski zborovi te folklorna društva, dječje klape i drugi ansambli čiji su pjevači u dobi od sedam do petnaest godina.

zatvori