Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Okupili se članovi Foto-kino kluba Picok, novi-stari predsjednik Dragica-Čavac: Glavni cilj je i dalje promocija fotografije i Đurđevca

Održana je godišnja izvještajno-izborna skupština Foto-kino kluba Picok, jedne od najnagrađivanijih udruga grada Đurđevca.

Na skupštini je istaknuto da su prošle godine članovi kluba bili vrlo aktivni, ostvarili velike uspjehe na izložbama i natjecanjima za fotografe na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a u uz sve to su djelovali su i na promociji grada, istaknuli su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Uz to, prihvaćena su sva izvješća, plan rada za 2024. godinu te je izabrano novo vodstvo.

– Za predsjednika je ponovo izabran Zdravko Dragica-Čavac, a za tajnicu Marijeta Sinjeri, dok su u Upravni odbor izabrani Zvonimir Šiptar, Ivan Nemet, Đuro Grčić, Tajana Krznarić i Darko Šostarec – naveli su u Gradu.

Dosadašnji tajnik Darko Šostarec izvijestio je članove o uspjesima koje su postizali članovi, posebice Mato Zeman koji je bio jedan od najaktivnijih i najuspješnijih fotografa kluba i koji je za svoj umjetnički rad dobio Zlatnu plaketu sv. Jurja Grada Đurđevca. Slijede ga po broju foto-nagrada u zemlji i svijetu Željko Car te Zvonimir Šiptar, zatim Ivan Nemet, Anđela Lenhard Antolin, Nevenka Dijanušić i Tatjana Krznarić. Darko Šostarec je svojim fotografijama ilustrirao slikovnice, a Darko Kekelj je održao izložbu u Domu kulture naziva “Podravina-priroda, ljudi i običaji”.

Na ponovljenom povjerenju za funkciju predsjednika kluba zahvalio je novi-stari predsjednik Zdravko Dragica-Čavac.

– Zapaženi uspjesi naših članova u zemlji i svijetu sigurno su pridonijeli da su nam se priključili mladi ne samo iz našeg grada nego i šire. Glavni cilj kluba je i dalje promocija fotografije i promicanje Đurđevca u Hrvatskoj i svijetu kroz fotografije i izložbe. I dalje će se kontinuirano raditi kroz čitavu 2024. godinu na fotografiranju povijesne, kulturne i prirodne baštine Đurđevca, na organizaciji foto-radionica u Đurđevcu i oko njega, na educiranju članova te organiziranju izložbi pa će se u tom smislu, siguran sam, nastaviti dobra suradnja s Gradom, Turističkom zajednicom Grada Đurđevca i drugim udrugama u gradu – zaključio je.

zatvori