Nedjelja, 29. rujna 2024.

Nogometaši Osvita spremni za nastavak natjecanja, Petak: Potvrdili smo da pripadamo vrhu Prve lige, a ako izborimo Elitnu, igrat ćemo ju

Početak proljetnog dijela natjecanja u Prvoj županijskoj nogometnoj očekuje nas ovog vikenda, a nogometaši Osvita iz Đelekovca spremni su za nove izazove.

Podsjetimo, Osvit je jesensku polusezonu zaključio na trećem mjestu s 27 bodova, odnosno uz osam pobjeda, tri remija i dva poraza. Predsjednik kluba Saša Petak tim je učinkom iznimno zadovoljan, rekao nam je.

– Smatram da ekipa na čelu s trenerom Damirom Bebekom funkcionira jako skladno. Svojom kvalitetom je Osvit samo potvrdio da pripada vrhu lige – poručio je.

Kad je pak riječ o zimskim pripremama, Petak je naveo da je ekipa trenirati počela u Mrkoplju gdje je odrađen i svojevrsni teambuilding.

– Daljnjim pripremama smo jako zadovoljni. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica u kojima niti jednu nismo izgubili. Podravec iz Torčeca pobijedili smo 5:2, Borac iz Imbriovca 4:1, Jedinstvo iz Pustakovca 5:0, a remizirali smo s Donjom Dubravom, Starigradom i Graničarom iz Legrada – istaknuo je Petak i dodao da tijekom zime nije bilo značajnijih transfera – klub je napustio Ivan Kovač, a iz Močila se u Đelekovec vratio Karlo Kovačić.

Kad je pak riječ o očekivanjima od proljetne polusezone, imperativ Osvita je biti među prvih pet ekipa lige, otkrio je Petak.

– Mislim da imamo kvalitete i za drugo mjesto, no vidjet ćemo što nam polusezona nosi – kazao je.

Podsjetimo, od iduće sezone na nogometnim travnjacima Koprivničko-križevačke županije igrat će se Elitna liga koju će izboriti prvih šest klubova iz Prve lige, a Petak je mišljenja da je Elitna liga kao ideja dobro zamišljena, no realnost će pokazati koliko je ona dobra i izvediva.

– Ako ju izborimo, igrat ćemo ju. Elitna liga donosi više kvalitete i derbija, ali sigurno i više troškova za klubove koji stižu iz nižeg ranga. Te troškove, poput infrastrukturnih koji su uvjet za natjecanje, pa do troškova igrača, ćemo morati popratiti. Mane i prednosti ovakve lige će se prepoznati dok ona počne – naglasio je.

Skrenuo je pritom pažnju na mlađe uzraste kluba rekavši da je Osvit jedan od rijetkih klubova koji ih ima s obzirom na to da se klub godinama oslanja na “domaće dečke”. Tu politiku će zastupati i u budućnosti, iako navodi da od Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije dolazi direktiva da se treba povećavati broj igrača u mlađim uzrastima na način spajanja uzrasnih skupina.

– Da bi takva politika bila uopće ostvariva bile su nam potrebne godine i godine ulaganja u mlađe uzraste koji su sada igrači u seniorskim ekipama. Više bi se cijenio angažman saveza po pitanju potpore i potenciranja mlađih uzrasta kod svih klubova, a ne samo kod nas. Za najveći dio te samoodrživosti i ponicanja igrača iz mlađih ekipa možemo ponajviše zahvaliti privatnom angažmanu roditelja, bivših igrača i članova Uprave kluba – rekao je Petak.

Dodajmo za kraj da u prvom proljetnom kolu Osvit dočekuje Slogu i utakmica će se igrati u nedjelju u 10 sati, a Petak nam je najavio susret.

– Ekipa Sloge nam je dobro poznata, uvijek je neugodan protivnik. Usprkos tome nadamo se pobjedi te bih na temelju kvalitete i prednosti domaćeg terena dao prednost Osvitu – zaključio je.

Slušaj uživo
zatvori