Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Načelnik Dombaj: Razvoj poljoprivrede podići ćemo na viši nivo otvaranjem centra, radimo i na sanaciji poljskih puteva

S obzirom na to da je općina Drnje ruralni kraj, poljoprivreda je primarna djelatnost.

Kazao je tako načelnik Petar Dombaj i istaknuo kako su u planu različiti projekti koji će podići razvoj poljoprivrede na viši nivo.

– Općina je još krajem godine ušla u dugoročan projekt, a trenutno ishođujemo građevinsku dozvolu. Naime, riječ je o Centru za razvoj i unaprijeđenje poljoprivrede koji će biti smješten u Torčecu, a sve ćemo prijaviti na mjeru ruralnog razvoja. Imali smo dobra iskustva na tom natječaju i uspjeli smo povući sredstva prošle godine za Vatrogasni dom u Torčecu. Ove godine odlučili smo ići prema unaprijeđenju poljoprivrede s ciljem kvalitetnije i bolje proizvodnje na području općine – pojašnjava.

Istaknuo je kako je prostor zamišljen kao svojevrsno mjesto učenja i razvoja poljoprivrede te centar kvalitete i izvrsnosti gdje bi se okupljali poljoprivrednici iz cijele Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Valentino Štefanek.

– Takav centar kod nas trenutno ne postoji, a želimo osigurati određeni prostor za izlaganje i pohranu u obliku rashladnih vitrina, ali i mjesto za sve vrste pomoći našim poljoprivrednicima. Uvjereni smo da ćemo građevinsku dozvolu dobiti u narednih nekoliko dana. Veseli nas i podrška koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, koja nam daje dodatan vjetar u leđa. Do kraja ljeta predstoji nam prijava na javni poziv gdje ćemo kandidirati projekt vrijedan više od 600.000 eura s ciljem unaprijeđenja poljoprivrede na području općine Drnje, ali i šire za sve naše susjedne općine i cijelu županiju – rekao je načelnik Dombaj.

No, nije to jedini projekt koji je usmjeren na razvoj poljoprivrede, uskoro će početi i radovi na poljskim putevima.

– U suradnji s našim komunalnim poduzećem napravit ćemo potpunu sanaciju i modernizaciju poljskih puteva i nerazvrstanih cesta kako bi naše poljoprivrednike dočekali što bolji uvjeti za prometovanje prije početka glavnih radova u polju. Smatramo da naši poljoprivrednici i mještani zaslužuju samo najbolje – zaključio je.

zatvori