Nedjelja, 28. travnja 2024.

Mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica s Komunalcem obilježili Svjetski dan recikliranja

Povodom Svjetskog dana recikliranja u Dječjem vrtiću Tratinčica u suradnji s Komunalcem održana je kreativna radionica recikliranja od otpadnog papira.

Na radionici je sudjelovala skupina Smarties s roditeljima i odgajateljicama Ivanom Unger i Andrejom Hobolić.

Cilj radionice bio je skrenuti pažnju na potrebu pravilnog zbrinjavanja otpada i stvarati naviku recikliranja kod djece na način da ih se pouči kako otpadne materijale ponovno možemo upotrijebiti u igri i stvaranju.

Na radionici je obrađena tema kreativnog recikliranja starog papira na kojoj su mališani uz pomoć svojih roditelja i odgajateljica izrađivali šarene leptire origami tehnikom, a radionici je prethodila i akcija sakupljanja otpadnog materijala. Iznenađenje radionice bio je Mirko Reciklirko koji je svim mališanima podijelio edukativne knjižice “Otpad pametno odvoji, dobre navike usvoji”, a tijekom igre s Mirkom djeca su ponovila proces prikupljanja i razvrstavanja otpada.

Spomenimo kako će dječji radovi biti izloženi u objektu Bombončić uz naglasak da je u ekologiji važan doprinos svakog pojedinca, ali da pravi uspjeh možemo postići samo zajedničkim djelovanjem.

zatvori