Petak, 17. svibnja 2024.

Koprivnički badmintonaši odličnim nastupima osvojili četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje

Pregršt medalja osvojili su članovi Badmintonskog kluba Koprivnica ovog vikenda na natjecanjima u Bjelovaru i Zagrebu.

Iz kluba su poručili kako je u subotu u Bjelovaru održano prvo kolo Kupa Hrvatske za kategorije do 11, 15 i 19 godina starosti, dok je u nedjelju u Zagrebu održano natjecanje za kategorije do 13 i do 17 godina starosti.

– Na natjecanju je sudjelovalo 12 članova Badmintonskog kluba Koprivnica koji su u konkurenciji najboljih badmintonaša Hrvatske ukupno osvojili 10 medalja i to četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje – naglasili su.

Zlatne medalje osvojili su Margareta Tot u kategoriji djevojčica do 11 godina starosti, Lara Tomjek pojedinačno i u paru s Anom Varivodom iz Badmintonskog kluba Split u kategoriji djevojčica do 13 godina starosti te Filip Kos u kategoriji mladića do 17 godina starosti.

Srebrne medalje osvojili su Luka Koluder u kategoriji dječaka do 11 godina starosti, Filip Vedriš u paru s Vidom Novakom iz Badmintonskog kluba Medvedgrad u kategoriji dječaka do 13 godina starosti i Filip Kos u paru s Kristijanom Puljićem iz Badmintonskog kluba Split u kategoriji mladića do 17 godina starosti.

Brončane medalje osvojili su Hana Kos i Nuša Šikić u paru u konkurenciji djevojaka do 15 godina starosti, Fran Kovačić u kategoriji dječaka do 11 godina starosti i Jana Medvarić u kategoriji djevojčica do 11 godina starosti.

– Posebno treba istaknuti izvrstan rezultat Luke Koludera koji se u svom prvom nastupu, pobjeđujući dvije godine starije dječake, prometnuo u novu veliku nadu koprivničkog badmintona. Velika pohvala i drugoj našoj velikoj nadi, Margareti Tot koja je u posljednjih nekoliko mjeseci ostvarila golemi napredak. Ogroman uspjeh ostvario je i Filip Kos koji je u tri godine, koliko trenira badminton, stepenicu po stepenicu preskakao sve svoje protivnike, napokon stigavši na najviše postolje i to u jakoj konkurenciji mlađih juniora – istaknuli su.

Na kraju, iz kluba su pohvalili i Laru Tomjek, reprezentativku i zvijezdu prvog kola Kupa.

– Tomjek je svoju izvrsnost potvrdila osvojivši čak dvije zlatne medalje, u pojedinačnoj i u parskoj konkurenciji – zaključili su.

zatvori