Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Koprivnica ima novih 18 osposobljenih vatrogasaca

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice osposobila je 18 dobrovoljnih vatrogasaca.

Vatrogasci su početkom veljače započeli s osposobljavanjem, najprije s teorijskim dijelom koje su im predavali Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske i predsjednik VZG-a Koprivnica, Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica, Dalibor Kezele, predsjednik DVD-a Podravka i Danijel Matijaković, zapovjednik DVD-a Koprivnica. Vježbe su se održavale u dvorištu Javne vatrogasne postrojbe, a uz zapovjednika VZG-a vodio ih je i Antonio Popijač, zapovjednik DVD-a Jagnjedovec – javili su.

Pismeni ispit položilo je svih 18 kandidata, koji kao članovi gradskih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji do sada nisu imali zvanje u vatrogastvu, stjecanjem zvanja “vatrogasac” i obavljanjem liječničkog pregleda od sada mogu biti operativni članovi u svojim društvima te sudjelovati u svim intervencijama na poziv zapovjednika DVD-a ili zapovjednika VZG-a Koprivnica.

Podsjetimo, Koprivnica u svojih 11 dobrovoljnih društava i JVP-u Koprivnica broji nešto više od 200 operativnih vatrogasaca uvijek spremnih za reagiranje na ugrozu ili uklanjanje opasnosti poput požara, poplava ili posljedica vremenskih neprilika.

Izvor: VZG Koprivnica
Izvor: VZG Koprivnica
Izvor: VZG Koprivnica
Izvor: VZG Koprivnica
Izvor: VZG Koprivnica
Izvor: VZG Koprivnica
Izvor: VZG Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori