Srijeda, 17. travnja 2024.

Izložba autorskih fotografija Darka Kekelja i prigodna izložba pisanica bit će otvorena na Uskrsni ponedjeljak u Šemovcima

Kulturno-umjetničko društvo Zvirišće iz Šemovaca u suradnji s Općinom Virje, Mjesnim odborom Šemovci i Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina priprema bogat program za Uskrsni ponedjeljak.

Otvorenje prigodnih izložbi povodom Uskrsa održat će se s početkom u 17 sati, a sve će biti organizirano u Društvenom domu u Šemovcima te su svi dobrodošli.

Ondje će biti postavljena izložba autorskih fotografija dr. med. Darka Kekelja pod nazivom “Podravina – priroda, ljudi i običaji”. Autor fotografija je poznati liječnik koji radi u Virju, a živi u Šemovcima te među svojim različitim hobijima njeguje ljubav prema fotografiji. Ova izložba predstavlja pregled njegovog stvaralaštva, a nedavno je izložba bila postavljena u Domu kulture u Đurđevcu te u Domu zdravlja u Virju u sklopu Noći muzeja. Naime, autor je član Foto-kino kluba Picok iz Đurđevca.

– Uz izložbu fotografija bit će postavljena i prigodna izložba pisanica na kojoj će sudjelovati učenici Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara, odnosno Područnog odjela iz Šemovaca, zatim polaznici Dječjeg vrtića Zrno iz Virja, Dragutin Ciglar iz Gole, Toni Karuza iz Delova i Josipa Rasinec iz Virja. Dođite razgledati pisanice koje su izrađene različitim tehnikama od onih tradicionalnih kao što je batik tehnika kojom se služi Toni Karuza do keramičkih pisanica kakve izrađuje Dragutin Ciglar – poručuju u Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina.

Poslije otvorenja izložbi slijedi nastup mladih tamburaša KUD-a Zvirišće pod vodstvom Dražena Štefana, a kao solisti nastupit će Marica Počepan i Ivica Kolaric. Zatim slijedi uskrsno druženje uz tamburaše, prkače i degustaciju vina u organizaciji mjesnih udruga iz Šemovaca.

Dodajmo kako se organizatori raduju susretu u Šemovcima i ugodnom druženju u povodu Uskrsa.

Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
zatvori