Petak, 26. travnja 2024.

HUMANOST NA DJELU Dada Šimeg za vrijeme blagdana prikuplja namirnice za potrebite: Sebi uskratim neke stvari bez kojih mogu

Vlasnica koprivničkog frizerskog salona Dada Šimeg pokrenula je hvalevrijednu akciju s ciljem prikupljanja namirnica za potrebite.

Njezin nesebičan duh, kao i želja da pomogne onima koji su u teškoj situaciji, potaknuli su nas da s njom porazgovaramo.

– Počela sam prije sedam ili osam godina za svaki Uskrs i Božić prikupljati i odvajati namirnice za potrebite. Na Facebooku sam prvo vidjela jednu grupu u Zagrebu u kojoj sam i osobno sudjelovala te slala pakete, a onda sam se dosjetila da i u mojoj blizini ima potrebitih ljudi. Odlučila sam pomoći da i drugi ljudi slabijeg imovinskog stanja, koji si ne mogu nešto priuštiti, imaju Uskrs kakav imamo mi ostali. Za mene vrijeme korizme znači odricanje i pomoć potrebitim ljudima. Naime, sebi uskratim neke stvari bez kojih mogu, a koje mogu pomoći nekome. Mislim da je vrijeme korizme baš nekako prikladno za to – kazala je.

Također, zanimalo nas je o kakvim se namirnicama radi.

– Jedan dan kila šećera, drugi dan kila soli, litra ulja, octa, tjestenina, konzerve, juhe ili deterdžent za suđe. Ne radi se samo o prehrambenim artiklima, nekad je i kozmetika poput dezodoransa, šampona, sapuna, ručnika ili kuhinjskih krpa – ističe.

Vrijednost doniranog paketa bila je oko 200 kuna, a sada iznosi od 30 do 40 eura.

– Radim to svaki Božić i Uskrs, znači dvaput godišnje po 30 ili 40 eura. Sretna sam i duša mi je puna jer sam nekome pomogla uljepšati blagdane – poručuje.

Za kraj je poručila da bi svi trebali biti malo obzirniji i okrenuti se oko sebe.

– Sigurno poznajemo osobe kojima bi trebala pomoć i ako odvojimo od sebe, nećemo ni osjetiti kroz godinu da smo nešto odvojili, nisu to tako strašni novci i financije, a duša i srce bi nam trebali biti puni jer smo pomogli – zaključila je.

Tekst pripremili Bojan Horvat i Hana Volenik. 

Ustupila Dada Šimeg.
zatvori