Utorak, 14. svibnja 2024.

Građani revoltirani zbog gužve u Čakovečkoj ulici, Jakšić: Ne mogu natjerati policiju da piše kazne, tražimo rješenje

Zatvaranjem za promet dijela Zagrebačke ulice promet se preselio na Čakovečku ulicu, a problem su počele stvarati velike gužve.

Tema je to i na današnjoj 18. sjednici koprivničkog Gradskog vijeća, a vijećnik Dražen Mikulec napomenuo je kako su građani revoltirani zbog kamiona koji tamo prolaze.

– Vozači ne poštuju prometne znake i voze kao osobni automobili. Prometni redar na rotoru u svoje radno vrijeme regulira promet pa je tad smanjena količina kamiona, no kad on ode sve je po starom i kamioni su opet tamo. Trebalo bi razgovarati s izvođačem radova da postave radnika koji bi tamo regulirao promet, a možda i ići prema policiji koja bi naplaćivala kazne – rekao je.

U svom odgovoru gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako razumije da postoji određena nervoza.

– Možda bismo trebali raspisivati referendume kad ide neki projekt pa da vidimo žele li ga građani ili ne. Na nešto čekamo 50 godina i onda kad se radi negoduje se oko gužve. Ovo je strateški projekt Vlade Republike Hrvatske i provlači se već 17 godina. Prometnica je državna i nije na Gradu da postavlja uvjete Hrvatskim cestama kako da postave promet, iako i sami vide da nije najsretnije rješenje – kazao je.

Dodao je i kako on kao gradonačelnik ne može natjerati policiju da piše kazne.

– Komunikacija traje i tražimo rješenje. Od početka je sve krivo jer su postavljeni pogrešni znakovi, no prometni redari će biti tamo stalno. Radimo, pratimo i komuniciramo i ne možemo neke stvari do kraja riješiti – odgovorio je i zamolio za strpljenje.

zatvori