Subota, 4. svibnja 2024.

Golubić najavio datum završetka radova na Aglomeraciji Koprivnica

Svi radovi povezani s najvećim infrastrukturnim projektom na našim prostorima – Aglomeracijom Koprivnica, trebali bi završiti do kraja lipnja.

Rekao nam je tako pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– Imamo informaciju od Koprivničkih voda, tvrtke koja je investitor na cijelom projektu, kao i od izvođača radova, tvrtke Radnik Križevci, da bi do 1. srpnja radovi trebali biti gotovi. Građani mogu vidjeti da je Podravska ulica bila zadnja sanirana u punom profilu, s time da moramo napomenuti da se kroz projekt Aglomeracije financira sanacija onog dijela koji je bio u iskopima vezano uz rov kanalizacije ili vodovoda, međutim Grad je odlučio sufinancirati kompletnu sanaciju kolnika pa je na taj način riješena i Ulica Antuna Mihanovića, Ulica Dubovec te cijeli kvart iza bolnice, kao i Podravska i Kolodvorska ulica – govori Golubić.

Što se tiče konkretno Kolodvorske ulice, još bi 10-ak dana trebali trajati radovi na izgradnji kanalizacije, a onda će početi sanacija koja bi trebala biti gotova polovicom travnja.

Dotaknuo se i preostalih radova, a pritom je najavio izgradnju novog rotora.

– Naredno očekujemo sanaciju Ulice Grgura Karlovčana, a tu mogu najaviti da Grad ima u pripremi projektni elaborat u svrhu definiranja kružnog raskrižja na križanju Ulica Antuna Mihanovića, Grgura Karlovčana i Cvjetne gdje ćemo napraviti montažni kružni tok pa da se građani ne iznenade što će nešto biti drugačije što se tiče prometovanja tim raskrižjem – istaknuo je.

Na kraju je izrazio nadu da će svi radovi biti gotovi u već spomenutom roku.

– Očekujem da do kraja lipnja svi radovi u gradu budu završeni i da ulice budu sanirane. Još jednom napominjem da je Grad i prošle i ove godine osigurao sredstva u proračunu da te sanacije ne budu krpanja, nego da saniramo cijelu širinu prometnica i da na taj način prometovanje bude što sigurnije i kvalitetnije za sve sudionike – zaključio je.

zatvori