Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: ZLATNI PIJETAO Hrvači Podravke s osam osvojenih medalja sveukupno ekipno četvrti

Završeno je 19. izdanje Zlatnog pijetla – Međunarodnog hrvačkog turnira Grada Koprivnice.

Iz Hrvačkog kluba Podravka istaknuli su da je turnir bio namijenjen za uzraste mlađih dječaka, od 2011. do 2013. godišta, te starijih dječaka, od 2009. do 2010. godišta.

>> FOTO U tijeku je međunarodni turnir Zlatni pijetao, okupilo se 300 hrvača iz cijele Europe

Hrvalo se grčko-rimskim načinom, a natjecatelji su bili razvrstani u 20 težinskih kategorija.

– Osim ova dva uzrasta u osam težinskih kategorija hrvali su se i dječaci početnici, od 2014. do 2016. godišta, no njihov nastup nije imao međunarodni karakter. U ovom uzrastu bio je dozvoljen samo nastup hrvačima iz hrvatskih klubova. Podravka se u vrlo jakoj konkurenciji od ukupno 365 hrvača iz 43 kluba iz devet zemalja Europe i to Srbije, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Moldavije, Rumunjske, Austrije, Slovačke, Češke i Hrvatske, predstavila s ukupno 27 svojih hrvača. Njih 19 bilo je raspoređeno u međunarodnoj konkurenciji, dok se osam hrvača natjecalo u uzrastu početnika – naglasili su.

Domaći su hrvači osvojili osam medalja što je bilo dovoljno za ukupno četvrto mjesto u ekipnom poretku.

– Najuspješniji hrvač Podravke bio je Leon Kolar koji je bez većih poteškoća pomeo konkurenciju u kategoriji do 62 kilograma u uzrastu starijih dječaka. Srebrnu medalju osvojio je David Šemovčan nastupom u kategoriji do 41 kilograma. U uzrastu početnika Borna Ištvan u kategoriji do 36 kilograma i Vito Tišlerić u kategoriji do 49 kilograma bili su treći, dok su treća mjesta u uzrastu mlađih dječaka osvojili Noa Šemovčan u kategoriji do 30 kilograma, Vanja Matijaško u kategoriji do 30 kilograma i Petar Belušić u kategoriji do 36 kilograma. Kod starijih dječaka do medalje brončanog sjaja došao je Nikola Golubović Matan u kategoriji do 44 kilograma – konstatirali su.

U klubu su naglasili da su korak do medalje, odnosno peta mjesta osvojili Din Kontak i Leon Penezić.

Dodajmo kako su hrvače Podravke na turniru vodili treneri Ivan Lončarić, Filip Verčević i Stefan Ostojić, dok je Alen Nogić bio jedan od sudaca na turniru.

zatvori