Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO U Osnovnoj školi Podolice obilježen Dan očeva, druženje proteklo uz fotografiranje, nove spoznaje, sportske igre…

U koprivničkoj Osnovnoj školi Podolice obilježen je Dan očeva.

Kako je to za školske stranice napisao učenik 6.a razreda Lovro Čičak, učenici su došli u školu sa svojim očevima, braćom, djedovima i drugim muškim članom obitelji, a djelatnici škole za njih su osmislili niz zanimljivih aktivnosti kroz koje su se očevi i djeca zbližili i bolje upoznali.

– Družili smo se nešto duže od dva sata. Kada su očevi i učenici dolazili u školu, naši fotografi su ih fotografirali. Te smo fotografije razvili, a u sklopu prve aktivnosti – kreativne radionice, djeca su s očevima izrađivala okvir za zajedničku fotografiju. Nekima je predviđeno vrijeme za kreativno izražavanje bilo prekratko, a nekima je trajalo baš taman dovoljno, sve ovisno o tome tko preferira koju vrstu aktivnosti. Aktivnost tijekom koje su se očevi i djeca najbolje upoznali i saznali jedni o drugima što prije možda i nisu znali bila je Staza spoznaje – kazao je Lovro.

Na školskom igralištu održan je i niz sportskih štafeta, a nastavnik i nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture potrudili su se osmisliti nešto što dosad nisu radili u ovakvim prigodama, a moglo se vidjeti kako su očevi i djeca uživali i u badmintonu, košarci, nogometu…

Na aktivnosti povodom Dana očeva osvrnula se i ravnateljica škole Helena Knežević.

– Bit će nam drago ako kući pođete s barem jednom zanimljivosti koju ste naučili o svojem djetetu i vi, djeco, o svojim očevima. Bila to uspomena iz školskih dana ili neka vještina za koju ste tek sada shvatili da je vaše dijete i vi imate – zaključila je.

Slušaj uživo
zatvori