Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Molvama službeno otvoren vrtićki Istraživački centar prirode, ravnateljica Škurdija: Upoznavat ćemo biljni i životinjski svijet

U općini Molve službeno je otvoren vrtićki Istraživački centar prirode.

Naime, kako je kazala ravnateljica Dječjeg vrtića Pčelica Sanja Škurdija sve je napravljeno u suradnji s Općinom Molve i općinskim načelnikom Zdravkom Ivančanom.

– Ideja je da Istraživački centar prirode bude mjesto gdje će se s djecom obrađivati teme o biljnom i životinjskom svijetu uz prilagođavanje sadržaja u skladu s godišnjim dobima i vezano uz obilježavanje određenih važnih datuma – istaknula je.

Tako će djeca putem istraživačko-spoznajnih i radnih aktivnosti dolaziti do novih zaključaka, uzročno posljedičnih veza, spoznaja o važnosti biljaka i životinja za ljude, njihovom svijetu i povezanosti s prirodom te o uvjetima koji su potrebni za rast i razvoj biljaka i životinja.

– Sadili smo i sadit ćemo različito sjemenje i biljke, proučavati njihov rast i zalijevati ih. Upoznavat ćemo život pčela, mrava, leptira i drugih kukaca. Plan je izrada insektarija, akvarija i herbarija – rekla je.

Dodala je i da je vrtić dobio vrijedan i lijep prostor za igru i učenje te da je Općina Molve prepoznala važnost ulaganja u obogaćivanje materijalnih uvjeta u kojima djeca borave i uče.

zatvori