Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U Đurđevcu održano treće izdanje utrke Hrvatska Sahara trail, osim rekreativaca trčali i psi

Nakon dva uspješna izdanja i ove je godine u Đurđevcu održana utrka Hrvatska Sahara trail.

Ove je godine utrka po prvi put održana kao dio KontinenTrail lige – Trail lige centralne Hrvatske. Organizatori su Danijel Martinčić i Kristijan Grgac iz Trkačkog kluba Đurđevac.

Natjecatelji su imali izbor natjecati se na stazama duljine 5,7 km, 17,2 km i 27 km te Canicross utrci duljine 5,7 km. Start i cilj utrke su bili ispred srednjovjekovne utvrde Stari grad.

– Ovo je već treća godina organizacije te najuspješnija godina s više od 500 natjecatelja iz četiri države i 30 natjecatelja na utrci Canicross te ostatak s ostalih utrka. Ušli smo u KontinenTrail ligu – Trail ligu centralne Hrvatske gdje ima ukupno devet kola, a Sahara je drugo kolo te lige i zbog tog razloga smatram da je ovo najuspješnija godina i da će nam brojke samo rasti iz godine u godinu – rekao je Martinčić.

Spomenimo da je Canicross sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi, a razvila se iz izvansezonskih treninga pasa koji se bave zimskim sportovima te ubrzo stekla popularnost kod trkača rekreativaca sa psima svih vrsta.

zatvori