Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U AK galeriji otvorena studentska izložba filmskih plakata ‘Filmovi na Medijskom dizajnu’

Studentska izložba filmskih plakata “Filmovi na Medijskom dizajnu” otvorena je u AK galeriji.

Riječ je o izložbi na kojoj su, od koncepta i radova pa sve do vizualnog identiteta, postava i fotodokumentacije, radili studenti Sveučilišta Sjever.

– Izloženi plakati su nastali u protekle dvije akademske godine kao dio programa “Filmovi na Medijskom dizajnu” Ateliera Koprivnica i Odsjeka za medijski dizajn Sveučilišta Sjever, a u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta „Slika i zvuk: Gledaonica filmova i zvučna zbivanja“ Odjela za umjetničke studije Sveučilišta Sjever – poručila je kustosica AK galerije Tanja Špoljar.

Dodala je da je program prikazanih filmova kurirao profesor Simon Bogojević Narath, a radovi studenata nisu mentorirani već su zamišljeni kao slobodan projekt tijekom semestra.

– U protekle dvije godine u prostoru AK galerije održane su projekcije 18 filmova, klasika filmskog žanra od 1930-ih do danas, a prije i nakon projekcije o filmovima se diskutiralo uz moderiranje Simona Bogojevića Naratha i tima AK galerije. Kao polaznu točku vizualnog identiteta izložbe, autori Denis Jakupi i Anabela Karla Kadežabek, uzimaju prostor u kojem su filmovi projicirani, same filmove te 18 studentskih plakata nastalih u ove dvije godine. Postav izložbe radili su već spomenutih dvoje studenata i Domagoj Kovačić, koji je ujedno i autor projekcije koja je dio izložbe u AK galeriji – objasnila je Špoljar.

Spomenimo da su autorice i autori plakata Klara Čopec, Luka Stanešić, Katarina Matešić, Ivan Presečki, Karla Goleš, Tena Slobodnjak, Denis Jakupi, Lana Nekić i Lucija Kardum, Ozren Kisić Modruš, Antonio Juričević, Lara Bekić, Monika Pucović, Matej Kociper, Mirjam Omazić, Raffaella Dagostin, Helena Hlišć, Ria Gača.

Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka i to od utorka do petka od 17 do 19 sati, a u četvrtak 21. ožujka u 15 sati održat će se vodstvo s autorima izložbe.

zatvori