Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Radovi u Peterancu, Derdić: Općina ulaže u sve sastavnice kako bi maksimalno iskoristila potencijal koji ima

Radno je ovih dana bilo u Peterancu gdje je završena izmjena stolarije na Društvenom domu u Komatnici te su uređena groblja u Sigecu i Peterancu.

Kako su poručili iz Općine Peteranec, zamjenom dijela prozora i ulaznih vrata završene su sve faze zamjene stolarije na domu u Komatnici.

– Dotrajala stolarija zamijenjena je novom, energetski učinkovitijom, a završena je i nadstrešnica uz sam objekt. Također, radi se i na uređenju okoliša oko doma te je porušen dio stabala od čijih je trupaca napravljena nadstrešnica nad prostorom za pohranu ogrjevnog drva. Prilikom obnove razmišljalo se i o najmlađima pa su tako postavljena i dječja igrala kako bi se i oni imali gdje zabavljati i igrati – naglasili su.

U sljedećim fazama ulaganja planirano je uređenje interijera doma, slijedi uređenje glavne sale te će biti postavljena nova, moderna kuhinja.

– Kontinuiranim ulaganjem u Komatnicu Općina nastavlja s podizanjem turističkog potencijala. Osim u Komatnicu, Općina ulaže u sve sastavnice kako bi maksimalno iskoristila potencijal koji ima – istaknuo je Ivan Derdić, načelnik Općine Peteranec.

Općina također nastavlja s ulaganjima u mjesna groblja u Sigecu i Peterancu.

– Nakon što je u Sigecu uređena ograda, hortikulturalno je uređen okoliš, obnovljen je dotrajali objekt na groblju te je izgrađena kosturnica. Također, postavljene su i nove klupe te solarna rasvjeta, a uskoro počinje i obnova središnjeg križa. Na mjesnom groblju u Peterancu proširena je vodovodna mreža, uređena je i obnovljena mrtvačnica, izgrađen je sanitarni čvor, postavljena je rasvjeta te je završena prva faza izgradnje parkirališta. Baš kao i u Sigecu, i na groblju u Peterancu postavljene su klupe te je uređen okoliš te je izgrađena kosturnica – istaknuli su.

Zaključili su kako se uskoro počinje i s prvom fazom uklanjanja stare te postavljanja nove ograde oko groblja te druga faza uređenja parkirališta koja obuhvaća proširenje pristupne ceste.

 

zatvori