Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Radići obilježili prvi dan proljeća uz poeziju i glazbene izvedbe, dodijeljene i nagrade za najbolje radove

U koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić tradicionalno na prvi dan proljeća slavi se poezija.

U školi navode kako su u čast učenici Uni Bebek pokrenuli natječaj “Srce mi se smije” s ciljem promocije poezije, pisanja i čitanja.

– Una je knjigu “Srce mi se smije” izdala na kraju četvrtog razreda. Teško bi bilo pobrojati sve Unine uspjehe i nagrade jer ih je zaista mnogo. Njezine su pjesme nagrađivane, objavljene u zbornicima i izvođene na različitim manifestacijama diljem Hrvatske. Posljednja nagrada stigla je iz Koprivnice, a Una je osvojila nagradu Mali Galović u sklopu manifestacije Galovićeva jesen – kazali su.

Naime, na prvi natječaj pristiglo je 76 radova učenika osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije te u školi sve smatraju velikim uspjehom i nadaju se kako će iduće godine prerasti u državni natječaj.

– Stručno povjerenstvo za procjenu literarnih radova odabralo je najbolje radove na natječaju, a nagrađeni učenici, u pratnji svojih mentora i roditelja gostovali su na Večeri poezije te krasnoslovili svoje stihove – ističu.

U kategoriji radova učenika prvog i drugog razreda osnovne škole nagrađeni su Leon Posavac, Emma Peresta i Magdalena Sinković. U kategoriji učenika trećeg i četvrtog razreda nagrađeni su Ozana Kapus, Matej Horvat i Leona Borštnar. U kategoriji učenika petog i šestog razreda nagrađeni su Isabela Štriga, Eva Krajina i Josip Lukačin. U kategoriji učenika sedmog i osmog razreda nagrađeni su učenici Leona Širić, Lana Rac i Lucija Lojan.

Dodajmo kako su svečanost svojim glazbenim izvedbama uveličali učenici koji pohađaju Umjetničku školu Fortunat Pintarić, odnosno Katja Krulić, Simon Osrečak, Bartol Patrčević Lončarić i Franka Suvalj.

zatvori