Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Podravkina hrvačica Lara Blažeković odlična na međunarodnom hrvačkom turniru u Estoniji

Podravkina hrvačica Lara Blažeković nastupila je na međunarodnom hrvačkom turniru u Estoniji i osvojila sedmo mjesto.

Naime, riječ je o natjecanju “Tallinn Open 2024.” koje je posvećeno najpoznatijem estonskom hrvaču Kristjanu Palusalu, jedinom olimpijskom pobjedniku u teškoj kategoriji u oba načina hrvanja. Na samom natjecanju bilo je prijavljeno 2.700 hrvačica i hrvača iz 39 zemalja.

– Naša Lara na ovom turniru hrvala je u uzrastu starijih djevojčica odnosno u uzrasnoj skupini do 15 godina i kategoriji do 42 kilograma. U njezinom ždrijebu nalazila se poprilično kvalitetna konkurencija te nam je ovaj turnir poslužio kao dobra kontrola, a sve nam je dalo uvid i u kojem smjeru dalje brusimo formu i slažemo tehničko-taktičku pripremu. Naime, u prvoj borbi dočekala ju je čvrsta Finkinja koju Lara vrlo spretno svladava i odnosi pobjedu tehničkim tušem. Drugu borbu imala je protiv mađarske predstavnice, aktualne prvakinje Europe. U ovoj borbi Lara je ušla dosta rezervirano s čime smo protivnici dali previše prostora za njezine napade što je na kraju rezultiralo pobjedom Mađarke. U trećoj borbi hrvala je protiv Latvijke, također osvajačice medalje s posljednjeg prvenstva Europe. Ovdje smo imali dosta bodovnih preokreta, a posebno na samom kraju druge runde kada je protivnica nakon sudačkog prekida iznenadila Laru ulaskom u zahvat i odnijela dva boda koja su joj donijela pobjedu. S obzirom na Nordijski sustav natjecanja, nakon dva ubilježena poraza Lara završava svoje natjecanje i smješta se na sedmo mjesto – ističu u klubu.

Uz samo natjecanje bilo je vremena i za razgledavanje glavnog grada Estonije.

– Svratili smo do najstarije apoteke na svijetu koja se nalazi u samom centru Tallinna usporedno sa starom gradskom vijećnicom, došli smo i do znamenitosti poput crkve sv. Katarine kroz pripadajući prolaz, katedrale Aleksandra Nevskog i starih gradskih zidina. Jedna zanimljiva činjenica ovoga putovanja je ta da smo nakon 22 godine rada po prvi puta kao klub otputovali na neki turnir zrakoplovom što daje dodatnu čar jer smo otišli još jedan korak dalje – kazali su.

Dodajmo i kako je uz Laru u Estoniju otputovala i članica Hrvačkog kluba Zagreb Mia Kovač.

zatvori