Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Pitali smo Koprivničance što je za njih sreća: To su male stvari, sadnja novog cvijeta, ovaj lijep grad, zdravlje, ljubav….

Međunarodni dan sreće obilježava se danas diljem svijeta.

Riječ je o danu koji je još 2012. godine proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda, a cilj mu je podići svijest javnosti o ljudskoj težnji za srećom, ispunjenim životima i osmijesima.

“Jesmo li sretni?” i “Što je za nas sreća?” samo neka su pitanja koja se danas prikladno nameću, a upravo zato smo se uputili na koprivnički Zrinski trg kako bismo saznali imaju li naši sugrađani odgovore.

Tomislav i Danica u braku su 45 godina, a sreća je za njih zdravlje, rekli su nam.

– Mi smo stari ljudi, ostali smo sami, naši su otišli u Irsku. Važna je i ljubav, mi smo 45 godina u braku – poručila je Danica.

Snimio Valentino Štefanek.

Tomislav se na to našalio rekavši da je glavno pitanje treba li on nju ili ona njega, a nastavio je što je za njega sreća.

– Sreća je i dok se djeca slažu, onda smo i mi sretni. To znači jako puno – kazao je.

Važna je i pažnja, dodali su.

– Kak’ bih rekla, nije to više niti ljubav, već samo pazimo jedan na drugog. Svakako smo sretni, imamo djecu, unučad… – istaknula je još Danica.

Za Vesnu su pak sreća dobri ljudi, zdravlje, onaj tko pomaže drugima…

Snimio Valentino Štefanek.

– Sreća je da je čovjek zadovoljan, da ne traži puno i da je u onom malom što ima jako sretan i veseo. Zasad sam sretna, osjećam se tako, radujem se novu danu i hoću li možda posaditi novi cvijet, raditi u vrtu, sresti nekog da se porazgovaramo… – otkrila nam je.

Da sreću čine male stvari misli Sanja.

Snimio Valentino Štefanek.

– Sreća je imati svaki dan dovoljno novaca da preživiš, da te tvoja djeca vole i poštuju, i to je sve – drugo ti ne treba. U današnje vrijeme sretna osoba je utopija, to je jednostavno tako – rekla je.

Nikoli sreću predstavljaju njegov sin, obitelj i posao kojim se bavi.

Snimio Valentino Štefanek.

– Smatram se sretnom osobom u ovom današnjem društvu dok su svi depresivni i nezainteresirani za život. To vam sve ide od doma – ako imate sređenu situaciju i normalan posao, prirodno vam ide da ćete biti zadovoljniji – poručio je.

Ako se pita Sunčicu, sreća je lijep dan.

Snimio Valentino Štefanek.

– Smatram se sretnom osobom, zašto ne? Živimo u lijepom gradu koji je uređen, imam neke svoje hobije i to me čini sretnom – male stvari – navela je.

Iako Marta nema točnu definiciju sreće, ipak zna što ju čini sretnom.

Snimio Valentino Štefanek.

– Rekla bih da su to ljudi oko mene, poslovni život, društveni život, obitelj… Smatram se sretnom osobom – zaključila je.

zatvori