Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Održana godišnja skupština DVD-a Jagnjedovec, Tucaković: Vi ste snaga svojih građana, budimo i dalje skromni, ali ponosni i aktivni

Članovi DVD-a Jagnjedovec održali su 91. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su predstavili rad u prošloj godini, otkrili ovogodišnje planove i podijelili zahvalnice.

O aktivnostima koje su obilježile 2023. godinu govorio je zapovjednik društva Antonio Popijač rekavši da je društvo imalo 32 intervencije, a tajnica Goranka Gadanec pročitala je i ostale aktivnosti poput sudjelovanja u društvenom životu Jagnjedovca i svim aktivnostima koje je organizirao VZG Koprivnica. Ove godine u planu je i dalje aktivno raditi na protupožarnoj preventivi i zaštiti te osposobljavanu članova, a počinje i izgradnja novog vatrogasnog spremišta, poručila je Sonja Markić, izvjestiteljica VZG-a Koprivnica.

– Članovima koji su sudjelovali u obrani od poplava uz Dravu Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije pripremila je zahvalnice koje je uručio zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila. Zahvalnice su primili Željko Gačan, Martina Gadanec, Ivica Petrović, Siniša Sedlanić, Željko Krnjak, Goran Zovko, Jasenko Đenadija, Ivan Kučina i Antonio Dukarić – naglasila je Markić.

Uime Grada Koprivnice okupljene je pozdravio pročelnik Tomislav Golubić te čestitao na dosadašnjim uspjesima, posebno onim natjecateljskim jer je i sam, kako je rekao, bio dijelom vatrogasnih natjecanja, a i danas je aktivni član DVD-a Štaglinec.

– Najavio je i početak gradnje vatrogasnog spremišta koje će uvelike pridonijeti kvaliteti rada društva koje je uvijek tu kada je potrebna bilo kakva intervencija na području grada, ali i šire. Istaknuo je i dobru suradnju Grada i gradske vatrogasne zajednice koja je jedan od najvažnijih dijelova sigurnosti i pomoći građanima kada je važno djelovati trenutno – istaknula je.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske i predsjednik VZG-a Koprivnica te počasni član DVD-a Jagnjedovec, kazao je kako društvu može čestitati i zahvaliti na svemu što rade svih ovih godina i na tome što znače za gradsku vatrogasnu zajednicu. Dotaknuo se i požara kuće izazvanog udarom groma koji je DVD Jagnjedovec uspješno savladao, a smirenim pristupom i pametnim odlukama šteta na kući svedena je na minimum.

– Na prvom mjestu uvijek je suradnja s okolnim društvima i s JVP-om, a tako će biti i dalje. Vi ste vatrogasna snaga i snaga svojih građana. Budimo i dalje skromni, ali ponosni i aktivni hrvatski vatrogasci – zaključio je Tucaković.

zatvori