Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: NOVI PROJEKT U Virju potpisani ugovori sa sedam gerontodomaćica, počet će raditi 1. travnja i brinuti o 63 korisnika

Općina Virje potpisala je ugovore o radu sa sedam žena koje će pružati usluge starijim osobama te osobama s invaliditetom u sklopu projekta “Zaželi – prevencija institucionalizacije”.

Uime Općine Virje ugovore je potpisao načelnik Mirko Perok koji je pozdravio radnice te im zaželio dobru suradnju s korisnicima i svim drugim sudionicima projekta. Također je izrazio zadovoljstvo što je Općini odobren ovaj projekt jer su tako starijim i nemoćnim osobama osigurali brigu na značajnije duže vrijeme, poručili su iz Općine.

– Početak rada zaposlenih osoba je 1. travnja, a brinut će o 63 potrebite osobe ciljane skupine kroz 33 mjeseca koje će uz pomoć pružatelja usluge lakše obavljati svakodnevne aktivnosti te kojima će biti osigurani mjesečni osnovni paketi kućanskih potrepština – objasnili su.

Podsjetimo, projekt “Zaželi provedi 4” vrijednosti je od 346.500 eura koje u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus, a vrijeme provedbe je 36 mjeseci.

zatvori