Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Nemčići posjetili Belgiju u sklopu Erasmus programa, učenica Nora: Bilo je jako poučno, zabavno i odlično iskustvo koje bih preporučila svima

Učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski boravili su pet dana u Belgiji u sklopu Erasmus programa.

Naime, njihova avantura počela je vožnjom do zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman.

– Učenici Greta Jurić, Nora Zember Kukec, Neo Čulić Barčanec, Rea Štefanić i Aleks Švaco Dijanošić na nezaboravno putovanje otišli su u pratnji učiteljica. Sigurnosnu provjeru svi smo prošli s peticama, a morali smo malo proučiti što sve zračna luka pruža dok čekamo, no naš avion je bio ubrzo spreman i ukrcali smo se – kazala je učiteljica Azra Vaupotić.

Svoje doživljaje iznio je i učenik Aleks koji je opisao što su sve vidjeli kad su stigli na odredište.

– Po dolasku u Belgiju autobusom smo otišli u centar Bruxellesa gdje smo u hotelu ostavili kofere. Nakon toga smo obišli važne znamenitosti grada i kasnije imali slobodno vrijeme. Otišli smo i na vafle te nakon njih na turističku turu koja je bila duga, ali jako zanimljiva – rekao je.

Učiteljica u pratnji, a ujedno i školska Erasmus koordinatorica Martina Kobaš organizirala je nezaboravan dan u Oostkampu.

– Sljedeći dan probudili smo se i otišli u Gent. Kupila sam puno suvenira, a poslije razgledavanja došli smo na mjesto gdje smo se sastali s ljudima iz Španjolske i Belgije. Oni su nas odvezli u Oostkamp. Tamo smo došli u školu, družili se i upoznali s našim domaćinima i djecom iz drugih država – istaknula je Nora.

Učenica Greta je pak kazala kako je bila jako zadovoljna s obitelji domaćina.

– Kad smo stigli u školu u Oostkampu imali smo veliku gozbu za dobrodošlicu i štand s vaflima koji su bili jako ukusni, mnogo bolji nego oni u Hrvatskoj. Kad sam taj dan došla kod svoje obitelji domaćina svi su bili jako ljubazni prema meni. Obitelj se jako trudila da se osjećam kao kod kuće i da mi ništa ne nedostaje – pojasnila je.

Nakon početnog dijela, uslijedile su različite radionice i aktivnosti na kojima su učenici sudjelovali, a završne dojmove ispričala je učenica Nora.

– Kad sam došla kući svi su me jako lijepo dočekali. Legla sam u krevet i dugo razmišljala o putovanju, a još uvijek se čujem s prijateljicom Ellom. Bilo je to jako poučno, zabavno i odlično iskustvo koje bih preporučila svima. Jedva čekam da se opet vidim s Ellom i prijateljima iz Belgije – zaključila je.

zatvori