Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Na izvještanoj skupštini DVD-a Rasinja predsjednik Tetec posebno istaknuo pomladak: Naša djeca temelj su vatrogasnog društva

U Društvenom domu Rasinja okupili su se vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije i okolice, a povod je bila 137. izvještajna skupština DVD-a Rasinja.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Davor Tetec, a svojim su ju dolaskom uveličali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva te vatrogasci pobratimi iz DVD-a Kunovec i PGD-a Hajdoše, poručila je Matea Maltarić iz DVD-a Rasinja.

Tetec je istaknuo kako je protekla godina bila ispunjena izazovima, ali je isto tako bila prilika za rast i napredak.

– Jedna od važnijih aktivnosti osim ulaganja u vatrogasnu tehniku je ulaganje u ljude. Zbog toga DVD Rasinja s vatrogasnim organizacijama na područnoj i lokalnoj razini provodi niz aktivnosti vezanih za provedbu zaštite od požara. Jedna od važnijih djelatnosti je osposobljavanje vatrogasaca stoga su protekle godine osposobljeni novi naraštaji vatrogasaca. Uz osposobljenost, najvažniji čimbenik uspješnosti vatrogasne intervencije je opremljenost vatrogasnih postrojbi koja je na zadovoljavajućoj razini što se tiče osobne i skupne opreme – istaknuo je predsjednik Tetec i dodao da ga posebno veseli ponovno okupljanje vatrogasnog pomlatka.

Izvor: DVD Rasinja

Društvo je bogatije za 17 novih članova vatrogasnog pomlatka koji predstavljaju svježu energiju, dodao je Tetec.

– Naša djeca temelj su vatrogasnog društva. Njihovo učlanjenje nije samo obogaćivanje naših redova, već i investicija u buduće generacije vatrogasaca. Kroz obuke, edukacije i mentorstvo imat ćemo priliku prenijeti im znanje, vještine i vrijednosti koje su temelj našeg rada. U kratkom vremenu za njihovo uvježbavanje na brentačama bilo je divno vidjeti entuzijazam i interes – rekao je.

Na izvješće predsjednika nadovezalo se i izvješće zapovjednika Nevena Habijana.

– Posebno smo ponosni na ekipu koja je bila na ispomoći u poplavama u općini Drnje. Tu moram naglasiti našu žensku operativnu jedinicu koja je oformljena prošle godine, a koja je svoje “vodeno” krštenje imala upravo u Drnju. Nakon poplava su izronili dragulji koje sada moramo brusiti i pripremati za vremena koja dolaze – poručio je Habijan.

Planova za ovu godinu ima mnogo no ističe se priprema za izgradnju nove garaže u koju će se smjestiti novo vozilo koje dolazi kroz dvije godine za što su potporu dali i župan Darko Koren te načelnik općine Danimir Kolman.

Uz to, na skupštini su dodijeljena priznanja, diplome i uvjerenja. Uvjerenja o osposobljavanju dodijeljeno je Elizabeti Namjesnik za zvanje vatrogasni časnik prve klase te Renatu Zrinskom za zvanje vatrogasni dočasnik. Među ovogodišnjim dobitnicima visokih priznanja ističu se Tomislav Drk koji je član DVD-a već 20 godina, Slavko Bubnjar i Stjepan Hunjadi koji su u DVD-u 10 godina duže, zatim Štefanija Đurđ koja je članica punih 40 godina te Josip Zrinski koji je primio spomenicu za 50-godišnje članstvo. Podijeljena su i priznanja te diplome svim vatrogascima DVD-a Rasinja koji su bili u ispomoći na poplavama te članovima vatrogasnog pomlatka.

Slušaj uživo
zatvori