Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Međugeneracijskim vježbanjem na Zelenjaku obilježen Dan žena

Međunarodni dan žena ove je godine u Dječjem vrtiću Trtinčica obilježen na neobičan i aktivan način – zajedničkim vježbanjem na igralištu Zelenjak.

– Obilježavanje ovog važnog dana okupilo je vrtićku djecu skupine Jabučice, učenike Srednje škole Koprivnica, umirovljenice s područja Taraščica i umirovljenice iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uključene u projekt “Volonter penzioner” te bake djece iz skupine. Zajedničko vježbanje organizirano je u sklopu Erasmus projekta “Budi zdrav” kojem je jedan od ciljeva razvijanje navika aktivnog i zdravog stila života – poručili su iz vrtića.

Dodali su da je Ana Prentašić, fizioterapeutkinja i nastavnica u Srednjoj školi Koprivnica, sa svojim učenicima u sklopu projekta “Gibaj se i rasti zdravo” pripremila tjelesne aktivnosti za ovaj međugeneracijski susret i vježbanje.

– Svi, oni mali, malo veći i najveći vrijedno su vježbali i savladavali prepreke poligona. Veselju su doprinijeli i šareni magneti koje su djeca izradila za bake i umirovljenice za Dan žena – istaknuli su u vrtiću.

zatvori