Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Kviz znanja u Đuri Esteru okupio 26 četveročlanih ekipa, Kovačić: Cilj je bio potaknuti učenike na druženje i kvalitetno provođenje vremena

U koprivničkoj Osnovnoj školi Đuro Ester održan je Međuškolski kviz općeg znanja za učenike od petog do osmog razreda koji je okupio 26 četveročlanih ekipa.

Sve ekipe spremno su odgovarale na 45 pitanja iz opće kulture i informiranosti, a cilj je bio potaknuti učenike na druženje i kvalitetno provođenje svog vremena te ih uključiti u cjeloživotno učenje proširivanje svog općeg znanja iz različitih područja života, rekla je nastavnica i voditeljica ovog projekta Mirna Kovačić.

– Na kvizu su sudjelovali učenici 13 osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke županije uz podršku njihovih nastavnika i ravnatelja. Na međuškolsku razinu pozvane su po dvije najbolje ekipe iz svake škole koje su ostvarile najbolji plasman na kvizu održanom u njihovoj školi u prosincu prošle godine – dodala je.

Pobjedu na kvizu osvojila je ekipa Deoksiribonukleinski keksići iz Osnovne škole Đuro Ester s osvojenih 45,5 bodova, drugoplasirani su bili Sokoli iz Osnovne škole Sokolovac s 44,5 bodova, a trećeplasirani 7.a iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski s 44 boda.

– Čestitke svim sudionicima koji su pokazali odlično poznavanje svih nastavnih predmeta te iskazali interes za ponovnim ovakvim okupljanjem što potvrđuje da su učenici izuzetno motivirani i spremni pokazati svoje sposobnosti i znanje u ovakvim edukativnim kvizovima. Budući da je ovo bio možda i najmasovniji učenički kviz u našoj županiji, nadamo se da će nas i sljedeće godine biti toliko, ako ne i više – zaključila je Kovačić.

Slušaj uživo
zatvori