Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Komunalac i mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica edukativnom šetnjom obilježili Svjetski dan šuma

Svake godine 21. ožujka obilježava se Svjetski dan šuma.

U svrhu podsjećanja na važnost očuvanja šuma, Komunalac je u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica organizirao edukativnu šetnju Gradskim parkom sa skupinom Perlice i odgajateljicama Ivanom Jakupić i Andreom Lonjak.

Inženjer šumarstva Nikola Kolar djecu je upoznao s važnostima očuvanja biološke raznolikosti, odnosno svakog živog bića s kojim se srećemo, a obilaskom parka djeca su imala priliku saznati koja su to najvažnija i najzanimljivija mjesta u parku.

– Saznali su zašto močvarni čempres ima zračno korijenje, zašto se najveće stablo u parku zove prema jednom proljetnom cvijetu te koje je najniže stablo u parku. Mališani su pokazali zavidno znanje o prirodi i vrstama biljaka koje rastu u parku, a najviše su zanimanja pokazali za “najpikastije” stablo, odnosno čileansku araukariju koja svojim izgledom podsjeća na veliki kaktus, a poznata je i pod nazivom stablo majmunskog repa – ističu u Komunalcu.

Nakon edukativne šetnje parkom Smutek – domaći kutek pripremio je smoothie napitke te okrijepio mališane zdravim obrokom.

Dodajmo kako je ovom edukativnom šetnjom naglašena važnost biološke raznolikosti s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanja okoliša počevši od najmlađih.

zatvori